Editorial: Planul USL - uniti de acelasi orgoliu

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 12:44
4087 citiri
Editorial: Planul USL - uniti de acelasi orgoliu
Foto: Arhiva

Distanta doctrinara a manualelor dupa care s-au constituit PSD si PNL se micsoreaza de cate ori cele doua forte politice arata poporului (nu electoratului, asta ar presupune o strategie) ca sunt conduse de oameni.

Iar oamenii de pe stemele celor doua partide n-au crescut la manastire, ci la macelarie, asa ca n-au auzit "vrednic este!", ci "flamand creste".

De foame, uneori oamenii canta. Sau li se ascute constiinta. Nu si in situatia cand buricele degetelor sunt atat de obisnuite cu banul incat, daca acesta nu curge sau curge doar la vecini, ghiftuirea nu mai reprezinta un scop in sine. Ci singurul.

Dupa opt ani de Opozitie (sustinerea PNL din Parlament sau scurta pacaleala alaturi de PDL sunt nereprezentative), socialistii sunt turbati, le arde matul. Liberalii nu sunt chiar atat de incrancenati, pentru ca sunt lenesi, dar au un conducator care compenseaza. Avand un singur azimut, frustrarea este atat de intensa incat dincolo de lungul nasului nu se mai afla nimic.

Asa ca nu era decat o chestiune de timp pana cand stratul mai adanc al psihicului sa inceapa sa se manifeste necontrolat pentru a-si proteja impresia buna despre sine. Deci a inceput victimizarea. Si goana dupa vinovati. Care, desigur, se afla la "ceilalti".

Spuneam zilele trecute ca este in interesul PNL sa porneasca pe drumul sau singur, cu rabdare, acceptand ca s-ar putea sa rateze sansa unei guvernari, dar avand perspectiva unei identificari doctrinare si unei reforme a liderilor.

Prestatia comuna a lui Crin Antonescu si Victor Ponta pe tema anchetelor legate de referendum mi-a dat raspunsul: nici gand! Ideea puterii aproape e mai puternica. Dar atunci de ce nu va tineti gura, mai baieti? Dusmanul vostru se afla in exteriorul USL si tocmai a intors trendul descendent, plasandu-l printre domniile voastre!

Nu pot sa pricep de unde atata lipsa de minte. Vasazica n-a fost suficienta o ratare a valului, uselistii se mai pregatesc de una. Alegerile locale au pulverizat PDL, USL pornea in mars triumfal spre toamna cocotarii la putere, nimic nu parea sa zadarniceasca planurile.

Caci cu majoritate larga in Parlament, cu toate parghiile in mana, altfel organizezi prezidentialele, mai ales ca Traian Basescu, resuscitat tot pe calea inconstientei adversarilor sai, nu mai candideaza.

Acesta este momentul de la care PNL si PSD pot incepe sa se prabuseasca impreuna. Este evident pentru toata suflarea, mai ramane sa le spuna cineva si liderilor Ponta si Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Crin Antonescu Victor Ponta USL, #referendum demitere Basescu USL, #alegeri parlamentare USL Basescu , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Planul USL: manipularea+minciuna+ura+dictatura!