Ponta: Antonescu e tot un fel de Basescu, imi doresc un presedinte care sa lase orgoliul si tafna

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 22:48
3131 citiri
Ponta: Antonescu e tot un fel de Basescu, imi doresc un presedinte care sa lase orgoliul si tafna

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, miercuri seara, ca i-a reprosat presedintelui PNL, Crin Antonescu, ca este "tot un fel de Traian Basescu", adaugand ca spera ca viitorul presedinte al tarii sa nu fie unul "tafnos" si orgolios.

Vorbind despre tensiunile din USL, din ultimele zile, premierul a spus ca a fost vorba despre "o suparare a lui Antonescu pe parlamentarii PSD ca nu l-au votat pe candidatul sau pentru sefia TVR".

De asemenea, presedintele PSD a vorbit despre confruntarea cu liberalii de la alegerile europarlamentare, despre care a spus ca este putin probabil sa se desfasoare pe liste comune.

Antonescu: Nu ma intereseaza impacari si prietenii. Daca tensiunile continua, USL se va rupe

"PNL va avea ocazia, pe 25 mai, sa isi dovedeasca potentialul electoral. Nu o spun cu superioritate sau cu teama. Pe 25 mai, fara sa fim dusmani, vom fi doar adversari politici", a explicat Ponta.

Acesta a facut si o legatura intre alegerile europarlamentare si mandatul presedintelui Traian Basescu, afirmand ca "mai important decat europarlametarele este faptul ca anul viitor, presedintele Basescu isi va termina in sfarsit mandatul".

Cum vrea Ponta sa fie viitorul presedinte: Arbitru, nu jucator

Prim-ministrul considera ca viitorul presedinte al Romaniei "trebuie sa fie exact opusul lui Traian Basescu - sa faca pace, sa fie conciliant, sa linisteasca oamenii".

"In ultimul timp, lui Crin Antonescu i-am reprosat si in privat si in public ca e tot un fel de Traian Basescu si se implica in razboaie care nu sunt treaba unui candidat la Presedintie.

Imi doresc foarte mult ca aceasta perioada nefericita sa treaca si sa avem garantia ca avem un presedinte mediator - nu mai vreau presedinte-jucator, ci presedinte-arbitru. Romania are nevoie de un presdinte-arbitru", a afirmat premierul.

Antonescu: Nu fac parte din categoria lui Basescu si Ponta, care dupa ce s-au scuipat apar impreuna

Presedintele PSD a mentionat ca Traian Basescu si-a facut datoria constitutionala, odata cu promulgarea Legii bugetului: "Un presedinte nu are nicio treaba cu bugetul. Azi a facut ceea ce trebuie sa faca".

"Dupa 9-10 ani de presedinte jucator, presedinte-conflict, presedinte-razboi, imi doresc un presedinte-arbitru, un presedinte-dialog, un presedinte care sa respecte pe toata lumea, un presedinte care sa lase orgoliul si tafna ca sa gasesca o solutie de pace", a mai declarat Victor Ponta.

Antonescu: Ponta a pierdut controlul PSD. L-am imbarbatat

Nu in ultimul rand, comentand sondajele privitoare la preferintele romanilor la Presedintie, premierul a remarcat ca "primii cinci nu candideaza", urmatorul pe lista fiind presedintele PNL, Crin Antonescu, adaugand ca "sanatatea USL depinde strict" de liderul PNL.

Citește și:
România livrează Republicii Moldova 90% din necesarul de energie, după bombardamentele rusești din Ucraina. „Sunt crime de război”
România livrează Republicii Moldova 90% din necesarul de energie, după bombardamentele rusești din Ucraina. „Sunt crime de război”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat că Republica Moldova are probleme cu energia electrică după ce Rusia a bombardat infrastructură civilă de tip energetic din Ucraina, iar...
Cât de sus stă Maia Sandu în sondajele politice. CTP: „Poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova”
Cât de sus stă Maia Sandu în sondajele politice. CTP: „Poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris duminică, 27 noiembrie, pe Facebook, că partidul Maiei Sandu rămâne primul în preferințele alegătorilor din Republica Moldova. Gazetarul spune că...