Ponta comenteaza intalnirea secreta Antonescu-Basescu. Precizari si despre prezidentiale

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 15:04
5919 citiri
Ponta comenteaza intalnirea secreta Antonescu-Basescu. Precizari si despre prezidentiale
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a vorbit, vineri, despre intalnirile lui Crin Antonescu cu Traian Basescu inainte de vizita liberalului la Chisinau de la inceputul lunii decembrie, dar si despre situatia actuala a USL in contextul neintelegerile legate de numirea ministrilor.

Victor Ponta, aflat intr-o vizita oficiala in Republica Moldova, a precizat ca nu a fost informat in legatura cu intalnirile presedintelui PNL cu seful statului, adaugand ca el nu ar fi facut acest lucru fara sa-i spuna.

"Eu nu m-am vazut cu domnul presedinte Basescu fara sa ii spun partenerului meu, dar nu exista nicio obligatie in acest sens. Referitor la pactul de coabitare, cand s-a semnat au fost la masa patru persoane; una din cele patru va sta in fata, restul au fost Dragnea, Basescu si Antonescu", a explicat prim-ministrul.

Intrebat anterior, in timpul unei conferinte de presa alaturi de omologul sau moldovean Iurie Leanca, daca a fost informat in legatura cu intalnirile dintre Crin Antonescu si Traian Basescu inainte de vizita liberalului la Chisinau, la inceputul lunii decembrie, premierul a mentionat, inainte sa ii lamureasca pe jurnalisti, ca va incerca sa dea "un raspuns de politica interna care sa aiba legatura cu Republica Moldova".

Ponta, vizita oficiala la Chisinau - Intalniri cu Leanca si Timofti

"Nu, n-am fost informat ca Antonescu a discutat cu Basescu inainte de vizita la Chisinau, dar e un lucru bun. Putea sa se consulte si cu Guvernul, dar e bine si asa (...). I-am asigurat pe premier si pe presedintele Parlamentului (din Moldova - n.red.) ca, indiferent de bataliile politice de la Bucuresti, si Basescu, si Antonescu, si eu sustinem acelasi lucru, unii intr-un fel, altii in alt fel, unii mai eficient, altii mai putin eficienti, si anume parcursul european al Republicii Moldova", a spus Ponta.

Crin Antonescu a recunoscut, joi seara, ca s-a intalnit cu seful statului inainte de vizita liderului PNL la Chisinau din 4 si 5 decembrie. "M-am mai intalnit de doua ori cu presedintele. Intr-un caz am discutat teme de politica externa, inaintea vizitei mele in Republica Moldova", a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Antonescu la prezidentiale din Opozitie, doar o "senzatie"

Referitor la afirmatia de joi legata de candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale din partea Opozitiei, seful PSD a spus ca jurnalistii i-au scos, din nou, vorbe din context, explicand ca el s-a referit la o senzatie si nu la o convingere.

Ponta: Am convingerea ca Antonescu a decis sa candideze la prezidentiale din Opozitie

" (Jurnalistii - n.red) au taiat din ce am zis eu. Nu am zis ca e candidat din partea Opozitie, am spus ca sentimentul, senzatia mea, poate gresita, este ca domnul Antonescu doreste sa candideze la functia de presedinte fara a se mai asocia cu responsabilitatea guvernarii.

Toti presedintii au venit din Opozitie (...), dar cred ca e un lucru gresit, pentru ca Antonescu trebuie sa isi asume responsabilitatea. Daca el crede ca disocierea de guvernare ii mareste sansele, este treaba lui", a mentionat Ponta, adaugand ca el isi doreste ca USL sa existe in continuare.

Varianta ca acest lucru sa se intample, a explicat premierul, este ca cei patru ministri propusi de PNL, sa isi ocupe functiile din Executiv "asa cum sunt ele in Guvernul actual pe care l-am votat cu totii", afirmand ca i-a transmit lui Klaus Iohannis ca il numeste chiar azi ministru, dar a fost refuzat.

Ponta nu s-a inteles cu Antonescu: Vrea pentru Iohannis o functie care nu exista

"Am precizat foarte clar ca in orice varianta va decide Parlamentul, ca sa nu decida Basescu pe cine pune prim-ministru. Eu am insistat ca PNL sa numeasca si interimarii, iar domnul Antonescu a spus categoric nu. Eu am cerut ca Nicolaescu sa fie la Finante si atcineva (in afara de Constantin Nita - n.red.) la Economie. Eu l-as pune azi ministru pe Iohannis, dar el mi-a spus, de la Sibiu, ca nu este de acord", a conchis liderul social-democratilor.

Ponta a preluat mandatul la Finante: Ministerul functioneaza normal pana in momentul in care...

Victor Ponta a preluat, joi, interimatul la Ministerul de Finante, in timp ce Constantin Nita va asigura conducerea la Ministerul Economiei. Premierul i-a dat un ultimatul pana lunea viitoare lui Crin Antonescu sa vina cu propuneri de ministri pentru toate cele patru posturi rezervate liberarlilor, respectiv la Sanatate, Interne, Finante si Economie, insa seful PNL a spus ca nu va face niciun pas inapoi.

Liberalii vor ca Iohannis sa ocupe functiile de ministru de Interne si vicepremier pe securitate interna, insa Ponta a sustinut ca acest post nu exista, singura varianta fiind ca primarul Sibiului sa fie ministru de Finante si vicepremier pe partea economic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Crin Antonescu, #Victor Ponta Antonescu intalnire Basescu, #Victor Ponta Antonescu ministri , #Crin Antonescu