Ponta, despre anticipatele sugerate de Antonescu: Nu-mi dau demisia orice ar fi!

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 20:25
5245 citiri
Ponta, despre anticipatele sugerate de Antonescu: Nu-mi dau demisia orice ar fi!
Foto: Antena3

Presedintele PSD Victor Ponta a raspuns, duminica, scenariului enuntat de Crin Antonescu in care, daca USL s-ar rupe, "ar fi corect" ca intreg Guvernul sa-si depuna mandatul, in frunte cu premierul Ponta, si sa se organizeze alegeri anticipate.

Antonescu: Daca se va rupe USL, cel mai corect ar fi sa facem alegeri anticipate

"Legat de demisia mea si a ministrilor, cred ca eram o data la o emisiune in 2012 cand Basescu imi cerea demisia si am zis un lucru pe care oamenii l-au inteles - cat e Basescu presedinte eu nu-mi dau demisia orice ar fi pentru ca atunci Basescu ar numi un alt prim ministru.

Parlamentul poate sa decida demiterea Guvernului, si implicit a mea, ceea ce e alta discutie, dar eu nu-i pun lui Basescu in mana o arma importanta, nu-i dau de buna voie si nesilit de nimeni lui Basescu o arma pe care o va folosi impotriva USL", a spus Ponta, intr-o emisiune la Antena 3.

Presedintele PSD a aratat ca el inca asteapta ca situatia sa se rezolve, insa a admis ca declaratiile tot mai dure ale lui Antonescu la adresa sa diminueaza tot mai mult aceste sanse.

"Daca ma iau dupa declaratiile publice facute de Antonescu nu va exista un miracol. Au fost din ce in ce mai dure. Daca ma iau dupa ceea ce eu cred ca e bine pentru noi toti, maine-marti eu voi incerca sa gasesc o solutie sa mergem impreuna. Eu sunt absolut convins ca pentru binele in primul rand al Romaniei, apoi al Guvernului, continuarea USL e varianta A", a declarat Ponta.

El a explicat si de ce nu a apucat sa vorbeasca la telefon cu Antonescu.

"Si Basescu se plangea ca nu-i raspund si totusi ii raspund si vorbim si diferenta e uriasa - cu dl. Antonescu consider ca am o relatie de prietenie, a fost mult timp. M-a sunat cand eram cu domnul Leanca, l-am sunat inapoi, dar era intr-o emisiune televizata, dar cred ca deja problema USL nu mai poate fi rezolvata doar de 2 oameni, cred ca trebuie sa ne punem mai multi la aceeasi masa. Daca ii raspund lui Basescu, cum sa nu-i raspund lui Antonescu?!", a clarificat premierul.

Intrebat cine sunt acei oameni care ar trebui sa stea la masa pentru rezolvarea situatiei, Ponta a enumerat 6 persoane: "Cei care au infiintat USL - primii 4 fondatori - Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Radu Stroe si cu mine. Noi am gandit intr-o seara si am pus bazele. Apoi ni s-au alaturat alti 2 oameni, Daniel Constantin si Edi, Eduard Helvig".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ponta Antonescu demisie Guvern, #rupere USL Ponta Antonescu , #Crin Antonescu