Ponta, despre propunerea lui Cernea: Nu sunt socat, nici pudibond, dar n-are sustinerea USL

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 17:02
2909 citiri
Ponta, despre propunerea lui Cernea: Nu sunt socat, nici pudibond, dar n-are sustinerea USL
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta si presedintele Senatului, Crin Antonescu, au comentat si ei situatia iscata dupa ce deputatul USL Remus Cernea a anuntat ca doreste reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali, dar si intre homosexuali.

Presedintele PSD a afirmat ca "propunerea domnului Cernea este a sa individuala, ca deputat, nu a fost discutata in USL si nu s-a pus problema sprijinului USL".

"Eu ii cunosteam opiniile domnului Cernea si nu sunt nici mai socat, nu sunt nici mai pudibond decat e cazul, ma uit doar la cat de pregatita e societatea romaneasca. In acest moment, nu se pune problema unui sprijn politic pentru astfel de proiecte, dar nu ascund ca e posibil ca cineva sa ridice acest aspect", a declarat premierul, luni.

Acesta a mai spus ca n-a stiut ca "sediul moralitatii se afla in Romania".

Hasotti: Apar majoritatea heterosexuala, Cernea apara minoritatea homosexuala

La randul sau, Crin Antonescu a subliniat ca nu sustine propunerile lui Remus Cernea, insa i se pare corect ca "fiecare din parlamentarii Romaniei are dreptul sa propuna orice".

"Eu, de pilda, cred in Dumnezeu, dar asta nu imi da dreptul sa sar la scandal la un om care se declara ateu. Nu sustin initiativele domnului Cernea, dar sustin drepturile sale de a propune ceea ce crede", a declarat presedintele PNL.

Remus Cernea are o noua idee: Vrea parteneriat civil pentru homosexuali

Hasotti: Cer PSD Constanta retragerea sprijinului politic pentru Remus Cernea

Dezbaterea pe marginea acestui subiect a inceput dupa ce, vineri, deputatul USL Remus Cernea a transmis ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene.

In replica, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat, sambata, ca cere PSD Constanta retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru initiativa acestuia privind legiferarea concubinajului.

La randul sau, alti doi parlamentari PSD, deputatul Madalin Voicu si senatoarea Gabriela Vranceanu Firea s-au declarat impotriva proiectului de lege al lui Remus Cernea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta homosexuali Remus Cernea, #Remus Cernea parteneriat civil homosexuali, #Cernea homosexuali sprijin USL , #Crin Antonescu