Ponta, dupa demisia lui Antonescu: Cineva din USL va conduce Senatul. Iata pe cine exclud din start

Marti, 04 Martie 2014, ora 19:36
9111 citiri
Ponta, dupa demisia lui Antonescu: Cineva din USL va conduce Senatul. Iata pe cine exclud din start
Foto: B1 Tv

Premierul Victor Ponta a anuntat cine va legifera votul Parlamentului dat marti seara pentru investitura noului Guvern.

El a spus ca decizia va fi avizata de Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, si de un vicepresedinte al Senatului, "care va primi drept de semnatura", dupa ce presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca demisioneaza din fruntea acestei instutii.

Antonescu anunta ca demisioneaza de la sefia Senatului, dupa o cearta cu Ponta in Parlament

"M-a surprins demisia domnului Antonescu. Dar cand ai functii atat de importante, din pacate decizia nu e una personala, nu pot sa ma supar si sa imi dau demisia, e vorba de functii publice foarte importante, in care esti pus in urma unei decizii colective, ca nu ajungi singur intr-o asemenea functie. Eu am spus foarte clar ca daca nu primeam voturile necesare, era evident ca trebuia sa demisionez", a precizat Victor Ponta, dupa ce noul Guvern a fost votat in Parlament cu 346 "pentru" la 192 "impotriva".

Intrebat cine va ocupa fotoliul din fruntea Senatului, premierul a precizat ca va fi cineva din USL, pentru ca asa au votat romanii, astfel ca sefia institutiei nu va fi preluata de cineva din UDMR, partid recent venit la guvernare.

"Romanii au votat pentru cineva din USL si tot cineva din USL va conduce Senatul. Luni vom avea propuneri si voi sustine, ca presedinte al PSD, o propunere pentru un senator care a candidat pe listele USL, e prematur sa va spun care e acela. Pot sa va spun insa ca il exclud din start pe domnul Ilie Sarbu, care a zis ca nu vrea sa candideze, insa toti ceilalti de la USL pot sa candideze", a mentionat premierul.

Crin Antonescu a demisionat dupa o cearta cu Victor Ponta

Crin Antonescu, a anuntat, marti, ca isi da demisia din functia de presedinte al Senatului dupa ce Victor Ponta a facut trimitere la presedintele Traian Basescu si la liderul PNL Crin Antonescu, despre care a afirmat ca au spus ca isi dau demisia din functie si nu si-au dat-o.

In Parlament, alesii Puterii au cerut demisia lui Crin Antonescu, in timp ce acesta a cerut demisia premierului Ponta.

"Eu demisionez din functia de presedinte al Senatului pe care mi-a dat-o USL si dvs din functia de prim-ministru pe care v-a dat-o USL. Dar nu aveti curaj, imi pare rau! (...) Daca eu nu mai sunt presedinte (al Senatului - n.red.), nu e nicio problema, am mainile mai libere, dar dvs daca nu mai sunteti prim-ministru, nu mai sunteti nimic", a spus presedintele PNL.

Motivul pentru care Antonescu nu demisioneaza de la sefia Senatului

Anterior, luni, liberalul a mentionat ca o sa-si dea demisia doar daca cineva din PSD ii va cere acest lucru.

#Victor Ponta sefie Senat, #Victor Ponta presedinte Senat, #Victor Ponta alegeri Senat , #Crin Antonescu