Ponta ii da replica lui Antonescu: Eu nu ma spal pe maini ca Pilat din Pont (Video)

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 14:19
6158 citiri
Ponta ii da replica lui Antonescu: Eu nu ma spal pe maini ca Pilat din Pont (Video)
Foto: Realitatea TV

Victor Ponta a lansat, luni, un contraatac la adresa liberalilor condusi de Crin Antonescu, dupa ce co-presedintele USL a amenintat voalat, duminica, cu ruperea uniunii in cazul numirii Laurei Codruta Kovesi ca sef la DNA.

Presedintele PSD a precizat ca a vazut declaratiile facute de Crin Antonescu si ca respecta punctul de vedere al liberalilor, cu care o sa fie solidar chiar si cand vor lua "decizii controversate".

Victor Ponta a reamintit ca si el si PSD i-au sustinut pe liberali cand i-au primit in randurile lor pe Sorin Frunzaverde si Mihai Stanisoara, oferindu-le functii de vicepresedinti, chiar daca acestia au fost mult mai apropiati de Traian Basescu decat fostul procuror general Laura Codruta Kovesi.

"Eu pe Kovesi nu o pun vicepresedinte la PSD, sa stea linistiti!", le-a transmis Ponta partenerilor de uniune, subliniind faptul ca PSD va fi solidar cu PNL "pana la anul, cand Crin Antonescu va deveni presedinte".

"Trebuie sa aiba o tara pe care sa o conduca", a mai punctat premierul, adaugand ca in politica "e important sa iti asumi decizii" si "sa faci", nu sa vorbesti.

Asaltat de jurnalisti cu intrebari, la iesirea din sediul PSD, Victor Ponta a respins ideea ca presedintele PNL s-ar putea opune numirii unui anumit sef la DNA, explicand ca acest subiect "nu se discuta nici la PSD, nici la PNL, nici la USL".

Victor Ponta a remarcat inca o data ca PSD a dat dovada de solidaritate fata de liberali. "Eu niciodata nu ma spal pe maini ca Pilat din Pont. Eu am sustinut decizile luate de PNL si asta voi face in continuare", a subliniat ferm Victor Ponta.

Numele procurorului general si sefului DNA, anuntate dupa sedinta CSM si discutii cu presedintele

Intrebat de jurnalisti cand va anunta numele procurorului general si al sefului DNA, ministrul interimar al Justitiei a raspuns "Dupa ce discut cu CSM si presedintele", completand ca nu intentioneaza sa faca numiri daca exista riscul ca ele sa fie respinse, pentru ca acesta i se pare "un mod neserios" de a aborda subiectul.

Pe de alta parte, intrebat daca a discutat cu Crin Antonescu despre numirea Laurei Codruta Kovesi, Victor Ponta a raspuns ferm: "Nu!".

"Nu se pun procurorii de PSD sau PNL. Nu vreau sa ne intoarcem la regimul la care procurorii erau pusi politic", a adaugat el.

Victor Ponta a explicat ca nu se dezice de declaratiile date anul trecut cu privire la instrumentarea politica a dosarelor referendumului. "Si acum consider ca actiunea coordonata de DNA si de domnul Morar de anchetare a celor care au votat la referendum a fost un abuz", a spus el, precizand ca acesta a fost si motivul pentru care nu a fost de acord ca Daniel Morar sa ocupe functia de procuror general, pentru ca el "a coordonat acel abuz".

Totodata, Victor Ponta a refuzat sa confirme sau sa infirme numirea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA. "Nu vreau sa vorbesc despre alte persoane. Vorbiti dumneavoastra, eu nu am vorbit despre aceste nume", a adaugat el.

"Eu nu m-am razgandit niciodata"

In ciuda insistentelor jurnalistilor, Victor Pona a refuzat sa vorbeasca prea mult despre ruperea USL, ipoteza lansata duminica de Crin Antonescu. "Eu nu am pus niciodata problema ruperii USL. Eu nu stiu aceste lucruri si nu vorbesc in numele PNL(...) Noi nu am pus niciodata problema (...) Ne tinem de cuvant pana la capat", a declarat Victor Ponta, subliniind ca PSD va face campanie pentru Crin Antonescu la prezidentialele de anul viitor, iar acesta o sa vada ca ocupant al functiei cum e sa iei decizii care "nemultumesc un jurnalist".

Victor Ponta a respins ideea unei posibile candidaturi a lui Sorin Oprescu la presedintie cu sustinerea PSD, reamintind ca acordul USL este in vigoare si prevede altceva.

"Eu nu m-am razgandit niciodata", a sustinut Victor Ponta.

Acesta a confirmat faptul ca a avut discutii cu Crin Antonescu pe tema numirii procurorului general si a sefului DNA, dar fara nume concrete.

"Altfel cum asumam, fara sa vorbesc cu domnul Antonescu?", a intrebat retoric Ponta, adaugand ironic: "Am semnat acordul cand nu era in camera?", referindu-se la acordul semnat cu Traian Basescu.

"Numai ca eu imi asum aceste lucruri", a subliniat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a spus ca a discutat cu Crin Antonescu despre situatia de la parchete si inainte de a pleca Mona Pivniceru de la Ministerul Justitiei si dupa.

"Stie ca imi doresc sa nu stam in blocaj( ...) Vreau sa deblochez situatia. Nu am discutat de nume", a mai spus Victor Ponta.

La insistentele jurnalistilor, premierul a afirmat ca nu a discutat "deocamdata" cu presedintele despre numire de la parchete. "Cand o sa discutam, o sa va anuntam. Probabil dupa sedinta CSM", a precizat el.

Victor Ponta a spus ca participa la sedinta de marti a CSM cu intentia sa deblocheze aceasta situatie care face rau Romaniei "la Bruxelles si aici", in conditiile in care parchetele sunt conduse de interimari.

Intrebat daca a primit vreun mesaj de la Bruxelles pe tema nominalizarilor pe care le va face in calitate de ministru interimar al Justitiei, Victor Ponta a raspuns: "Tot timpul am vorbit cu cei de la Bruxelles. Si pentru ei este foarte important sa deblocam aceasta situatie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Antonescu numire Kovesi, #Ponta rupere USL, #Ponta Antonescu Pilat Pont , #Crin Antonescu