Ponta: Procurorii nu sunt numiti pe consultari politice. Discut cu Antonescu, dar nu sunt dezbateri (Video)

Vineri, 29 Martie 2013, ora 13:26
3021 citiri
Ponta: Procurorii nu sunt numiti pe consultari politice. Discut cu Antonescu, dar nu sunt dezbateri (Video)
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a spus ca procurorii si judecatorii nu sunt numiti in urma unor consultari politice, indicand faptul ca nu se va consulta cu colegul sau de alianta, Crin Antonescu, in desemnarea numelor pentru aceste functii.

"Judecatorii si procurorii nu sunt numiti pe consultari politice. Discut tot ce fac cu domnul Antonescu, dar nu sunt dezbateri si nu sunt numiri politice de procurori si judecatori", a spus ministrul interimar al Justitiei, care a fost invitat, vineri, la Congresul Avocatilor.

Premierul a specificat ca spera ca saptamana viitoare sa faca propunerile pentru procurori.

Basescu: Procurorii nu se negociaza. Sunt politicieni care imi cer aranjarea de dosare

Vorbind despre afirmatia de vineri a presedintelui Traian Basescu, invitat si el la Congresul Avocatilor, potrivit caruia sunt politicieni care ii cer aranjarea de dosare, ministrul interimar al Justitiei a precizat: "Eu sunt fost magistrat, nu dau si nu primesc telefoane".

"Nu degeaba il sunau pe domnul Basescu, ca stiau ca el poate sa rezolve pe acolo. La mine n-au sunat ca stiau ca suna degeaba. (...) Poate mai tace din gura domnul presedinte cu Justitia, ca tot ce spune spune trasnai", a afirmat presedintele PSD.

Acesta le-a spus avocatilor prezenti la congres ca ei discuta "direct cu justitiabilii" si ca in Romania trebuie sa fie procese mai rapide: "Cunosc toate glumele despre interesele avocatilor de a avea procese lungi".

Prim-ministrul a glumit si despre faptul ca presedintele Traian Basescu a fost prezent vineri dimineata si a vorbit la Congresul Avocatilor: "Azi dimineata am fost putin invidios si mi-am propus sa particip si eu la reuniunea comandantilor de nave (...) e ca la tango, cand unul face un pas, il urmeaza si celalalt".

Ponta: Fara consultari, Basescu n-ar numi la Parchete nici pe sfintii Petru si Pavel

Ministrul interimar al Justitiei, de profesie magistrat, a spus ca cel putin o perioada va face politica si nu se va intoarce in profesia de la care a plecat.

"O perioada ma gandesc, inainte de a ma intoarce in avocatura, sa mai fac putina politica, asa ca un an, doi, trei, pe mine sa nu va bazati", a sustinut Ponta, care este de parere ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania ar tebui sa fie parte integranta in dezbaterile pe Justitie, pentru ca pe membrii acesteia nu ii intreaba nimeni cand e vorba despre Justitie.

Ulterior, la cateva minute dupa ce a plecat de la Congresul Avocatilor, Victor Ponta a afirmat ca "ANI, DNA trebuie sa existe in continuare".

"Guvernul asta atat de mult acuzat pe la televizor ca vrea raul ANI este cel care a marit salariile inspectorilor ANI. (...) Sper ca saptamana viitoare sa avem un nou procuror-sef al DNA care sa asigure si stabilitatea sectiei DNA. Astept de la domnul Morar o propunere privind decongestionarea atributiilor DNA", a mai spus prim-ministrul, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Liderul PNL admite că cea mai bună variantă pentru Primăria Capitalei este un candidat comun cu PSD. Ce spune despre prezidențiale
Liderul PNL admite că cea mai bună variantă pentru Primăria Capitalei este un candidat comun cu PSD. Ce spune despre prezidențiale
Candidatul la Primăria Capitalei va fi stabilit în funcţie de rezultatul sondajelor, dar varianta cea mai probabilă este a unui candidat comun cu PSD, a declarat joi, 29 februarie, la...
Documentul MAI care justifică decizia de comasare a alegerilor. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie
Documentul MAI care justifică decizia de comasare a alegerilor. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie
Ministerul Afacerilor Interne a publicat, în transparenţă decizională, ordonanţa de urgenţă care prevede comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, pe data de 9 iunie...
#Victor Ponta numire procurori, #Victor Ponta consultari Antonescu procurori, #Victor Ponta DNA ANI , #Crin Antonescu