Antonescu si Ponta vor discuta la Cotroceni o remaniere guvernamentala - surse

Luni, 06 August 2012, ora 11:38
2590 citiri
Antonescu si Ponta vor discuta la Cotroceni o remaniere guvernamentala - surse

Prim-ministrul Victor Ponta se va intalni cu presedintele interimar Crin Antonescu, luni, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Premierul ii va prezenta presedintelui interimar propunerile sale pentru portofoliile de ministru al Administratiei si Internelor, respectiv ministru delegat pentru Administratie.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, Ponta si Antonescu ar urma sa vorbeasca si despre o remaniere guvernamentala.

Premierul si presedintele interimar se intalnesc in contextul in care ministrul de Interne Ioan Rus si ministrul Administratiei Victor Paul Dobre si-au dat demisiile din functie, luni dimineata.

La Guvern si-a facut aparitia si presedintele interimar al PNL, ministrul Economiei Daniel Chitoiu. Totodata, si Liviu Dragnea si Ioan Chelaru au ajuns la Guvern cu putin timp inaintea orei 12.00.

Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

Rus si Dobre, dubla demisie din Cabinetul Ponta - Cine sunt favoritii la MAI

Dubla demisie in Guvernul Ponta: Si Victor Paul Dobre si-a depus mandatul

Ministrul Administratiei din Cabinetul Ponta, Victor Paul Dobre, si-a dat demisia, luni. Tot luni si-a anuntat demisia si ministrul de Interne, Ioan Rus. Cei doi ministri si-au depus mandatul in urma scandalului legat de referendumul pentru demisia lui Traian Basescu.

Ioan Rus a anuntat ca si-a inaintat demisia de onoare de la MAI, argumentand ca este "un politician onest, corect", iar in ultimele zile asupra lui au fost facute "numeroase presiuni" incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru considerat "inacceptabil".

Liberalul Cristian David este favorit pentru preluarea porofoliului la MAI, relateaza Digi 24. De asemenea, luni dimineata se afla, la Palatul Victoria, Ioan Chelaru si Liviu Dragnea.

Conform scenariului vehiculat de presa, David ar prelua postul de ministru de Interne care a revenit pana in prezent PSD, iar Ioan Chelaru (PSD) ar ocupa postul de ministru delegat pentru Administratie, in locul liberalului Victor Paul Dobre.

Crin Antonescu: Nu am facut nicio presiune politica asupra lui Ioan Rus

Crin Antonescu: Nu am discutat cu Ponta despre o posibila remaniere a lui Ioan Rus

Ponta: Nu am vorbit cu Antonescu despre remaniere

Presedintele interimar Crin Antonescu a reactionat la demisiile lui Ioan Rus si a lui Victor Paul Dobre, afirmand ca, desi existau motive ca Ioan Rus sa-si dea demisia, nu a discutat nimic cu acesta, legat de parasirea functiei si nici nu a exercitat presiuni politice.

"Am discutat, la solicitarea domniei sale, despre aderarea Romaniei la Schengen. Nu am discutat si nu am facut nicio declaratie publica la adresa domniei sale. Nu am nicio explicatie pentru decizia domniei sale. Cred ca existau motive pentru care dl Rus sa demisioneze, motive ce tin organizarea referendumului", a declarat Crin Antionescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Cotroceni numiri ministri, #Ponta Antonescu ministri noi, #ministru nou Interne, #Ponta Antonescu remaniere guvernamentala , #Crin Antonescu