Ponta se gandeste sa candideze la prezidentialele din 2019 sau 2024

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 23:20
3517 citiri
Ponta se gandeste sa candideze la prezidentialele din 2019 sau 2024

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca n-ar "fi un om politic" daca n-ar lua in calcul o candidatura pentru alegerile prezientiale din 2019 sau 2024. Dar, pana atunci, el crede ca noul presedinte al tarii va fi Crin Antonescu.

Prezent in studiorile B1, Victor Ponta a dat, din nou, asigurari ca USL il va sustine pe Crin Antonescu la alegerile prezidentile din 2014.

"Domnul Antonescu va candida. Noi am semnat un acord in cadrul USL. Domnul Antonescu m-a sustinut pe mine, la fel voi face si eu la anul. Dincolo de prietenie, avem un acord semnat si parafat. In continuare, nimeni nu poate contesta ca in acest moment Crin Antonescu este de departe favoritul la prezidentiale.

Dupa victoriile de anul trecut. Dupa puterea pe care o are USL, pe care nu o va pierde la anul, cred ca Antonescu, candidatul USL, pleaca cu prima sansa. Daca candideaza cu Udrea, Boc si Ungureanu, cum a spus Basescu, poate sa plece in vacanta linistit", a spus Victor Ponta.

El a exclus orice posibilitate ca USL sa il sustina pe Sorin Oprescu, chiar daca acesta sta mai bine in sondaje decat liderul PNL.

"Cred ca domnul Oprescu vrea sa fie primar. Nu s-ar bucura de sustinerea PSD, daca va candida la prezidentiale", a precizat premierul.

De asemenea, Victor Ponta a eliminat si orice posibilitate de a candida el insusi pentru functia de presedinte in 2014. Dar, in ce priveste alegerile din 2019 sau 2024, situatia va fi cu totul alta.

"In 2014 categoric nu candidez la presedintie. Dar, n-as fi om politic daca as spune 'nu' in privinda candidaturii la prezidentialele din 2019 sau 2024. Atunci o sa am 52 de ani, dupa parerea mea un presedinte de tara trebuie sa aiba peste 50 de ani", a subliniat premierul.

#Victor Ponta prezidentiale, #Ponta candidatura prezidentiale Oprescu, #Ponta candidatura prezidentiale Crin Antonescu , #Crin Antonescu