Ponta si Antonescu, despre Bruxelles: Unul de bine, altul de rau

Autor: Ana Ilie
Marti, 05 Februarie 2013, ora 23:00
3796 citiri
Ponta si Antonescu, despre Bruxelles: Unul de bine, altul de rau
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Crin Antonescu, remarca lucruri diferite la Comisia Europeana. Daca Ponta a apreciat, la Bruxelles, atmosfera schimbata fata de cea din vara, Antonescu insista sa discute despre legitimitatea raportului pe Justitie.

"In primul rand, atmosfera fata de luna iulie, ieri, e schimbata total, si au remarcat jurnalistii straini. Exista mult mai multa incredere, cand castigi alegerile iti pui probleme si lucrul asta se imbunatateste in continuare", a apreciat premierul, marti seara, la Antena3. Ponta opineaza ca "noi nu avem o problema la Bruxelles, ci in Romania. Romanii, oameni si institutii, sunt cele care parasc la Bruxelles ca sa aiba un avantaj in Romania".

Prim ministrul considera ca in perioada urmatoare este de datoria sa sa explice Comisiei Europene cum stau cu adevarat lucrurile. "Evident ca in perioada urmatoare trebuie sa lucram sa explicam, trebuie sa te duci sa arati uite astea sunt lucrurile; eu am aceasta rabdare pentru ca intra in datoria mea".

In schimb, Crin Antonescu pune sub semnul intrebarii continuarea raportului de monitorizare pe Justitie si a avut cateva cuvinte grele la adresa Comisiei.

"Slava Domnului, dupa stiinta mea, niciun responsabil occidental nu a formulat vreo acuzatie la adresa mea, de nationalism sau de anti-occidentalism. Este o campanie mizerabila dusa de campania lui Basescu in tara si cateva articole platite in Occident", a inceput acesta.

"Este o Comisie al carei bilant... sa vedem ce a facut aceasta Comisie in Europa, care este legitimitatea ei. Nimeni din Romania cu 70% din voturile romanilor in spate si fara sa fi incalcat legi europene, nu poate fi luat asa, examinat, legitimat sau nu, tolerat sau nu", a aratat Antonescu.

Antonescu: Basescu a facut rau Romaniei

Acesta l-a acuzat de duplicitate pe presedintele Basescu in privinta MCV si a cerut o discutie pe marginea evaluarii europene, care, spune el, jongleaza cu imaginea unei tari.

"Basescu are credibilitate si a facut rau Romaniei, a venit si a insistat pe langa noi pe MCV, am stat de vorba cu deschidere, in timp ce vorbea cu noi si se prefacea interesat ca raportul sa iasa bine, vedem cu totii ce facea. Nu putem spera ca la un moment dat Basescu si armata lui vor inceta aceste diversiuni care sunt deja impotriva Romaniei", a declarat Antonescu.

In opinia sa, "a discuta in acest moment despre MCV este cat se poate de normal. Aici suntem, de acolo am plecat, nu avem un capat, nu stim cand se opreste, dar la un moment dat trebuie sa vedem care sunt criteriile prin care evalueaza si prin cine. Nu se poate ca niste functionari, nici macar comisari, ai unei institutii sa jongleze astfel cu imaginea unei tari din UE", s-a indignat liderul USL.

In definitiv, spune acesta, "pana la proba contrarie, suntem niste oameni care nu am promovat coruptia, am luptat impotriva amplului fenomen al coruptiei".

Antonescu: Trebuie sa avem grija sa nu plece Basescu cu fata de masa

Antonescu a continuat avertizand cat de periculoasa este coabitarea cu presedintele. "Domnul Basescu a avut acest talent blestemat de a jigni oameni cu o vorba, de a vorbi cu un cinism nepermis, despre pensionari ca trantori. Oamenii acestia au fost jigniti, sunt frustrati si atunci noi trebuie sa intelegem ca orice apartitie si asociere cu Traian Basescu este de natura sa irite".

"Oamenii astia ne-au dat putere totala impotriva lui Basescu si a gastii lui. Eu incerc sa inteleg faptul ca acesti oameni continua sa fie furiosi mai ales cand vad ca domnul Basescu este in continuare mincinos, perfid, nu are nici cea mai mica intentie de a se comporta corect (...) Avem obligatia, premierul, sa colaboreze impreuna, dar placerea cu care unii vorbesc despre coabitare, exista unii care au inceput sa fie veseli, care au senzatia ca toata luema asta asteapta. Nu am primit votul pentru coabitare... trebuie sa avem grija sa nu plece Basescu cu fata de masa.

Au venit masiv la vot si ce vad ei este ca Basescu le rade in nas, in continuare le lasa impresia ca face jocuri".

"Oamenii astia nu au vazut ca nu tine cu asta, nu i-au pacalit pe oameni. Pe mine ma intereseaza cum simt toti acesti oameni si cat de repede putem sa facem schimbarea, nu schimbare la intelegere cu Basescu si oamenii lui, politica presupune compromisuri, dar pentru tot ce a facut Basescu in aceasta tara oamenii aceia merita ca macar cand iese de pe scena Basescu sa iasa pe fata", a intarit Antonescu ideea respingerii coabitarii.

Victor Ponta nu este insa de parere ca este momentul pentru un conflict deschis cu Basescu. "Nu ne e frica de Traian Basescu. Ne-am batut cu el mereu. Dupa alegerile din 9 decembrie, domnul presedinte nu si-a mai incalcat atributiile prezindentiale. Basescu mai are un an ca presedinte si mi se pare inutil sa declansam o criza politica majora acum".

"Ambitia mea nu e o ambitie mica, sa devin presedinte. Avem ambitii mari. Sa deschidem acest canal de comunicare" cu oamenii care "mai pastreaza speranta acestei comunicari vii autentice reale", si-a exprimat sperantaAntonescu.

"Va rog sa nu incheiati emisiunea pana nu spun doua cuvinte despre domnul Voiculescu", a cerut la un moment dat liderul liberalilor.

As dori sa ii multumesc lui Voiculescu

"Azi impinim doi ani de la infiintarea USL. Ramanem in prezent. Azi la doi ani, dupa ceea ce stiu ca a insemnat pentru noi toti, atatia zeci de mii de oameni din partidele noastre care au lucrat pentru aceasta constuctie, cand stiu ce speranta a fost in spatele ei, n-am niciun fel de jena sa le dau apa la moara oamenilor platiti pentru asta, sa le spun ca chiar daca ei creeaza un val de propaganda sa spuna ca Voiculescu este cel mai rau lucru din aceasta tara, Voiculescu este un om care impreuna cu noi cei de aici a fost impreuna la originea acestei idei si pentru acestui lucru si lui Voiculescu si lui Mircea Diaconu, as dori sa le multumesc. O fac indiferent cat spumega propaganda lui Basescu", a incheiat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Victor Ponta raport MCV, #Crin Antonescu raport MCV, #Ponta Antonescu Basescu , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza koko51955
koko51955
rank 5
Antenescu, latraul platit de voiculescu, ca sa-l salva de puscarie