Ponta tine cu dintii de USL: Cred ca lucrurile se pot indrepta - ce ar face dupa impacare

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 23:10
3379 citiri
Ponta tine cu dintii de USL: Cred ca lucrurile se pot indrepta - ce ar face dupa impacare
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca regreta retragerea PNL din Guvern, dar spera ca decizia nu este una ireversibila si crede ca lucrurile se pot indrepta.

"Regret decizia partenerilor liberali, dar sper ca nu este ireversibila si ca la un moment dat vom continua impreuna proiectul de schimbare a regimului lui Traian Basescu. Sunt dezamagit, dar inca cred ca lucrurile se pot indrepta", a spus premierul, la Antena 3.

Intrebat daca l-ar mai sustine pe Crin Antonescu la prezidentiale, in conditiile in care USL s-ar reface, Ponta a raspuns afirmativ. "As sustine orice candidat pe care liberalii il propun", a subliniat el.

"Nu pot spune ca nu am auzit ce a zis despre mine, dar de dragul Uniunii as reface un asemenea tandem", a continuat seful PSD, adaugand ca nu este in totalitate vina lui Antonescu pentru ruptura, ci "in mod sigur" a gresit si el.

Ponta a mentionat ca responsabilitatea guvernarii a fost mai putin importanta pentru liderul PNL decat competitia pentru presedintie.

Nu s-a discutat sustinerea lui Tariceanu la prezidentiale

Referitor la ipoteza ca Tariceanu sa fie sprijinit de USD in cursa pentru Cotroceni, Ponta a precizat ca nu s-a discutat, pana in acest moment, despre functii, dar ce isi doreste cel mai mult este ca viitorul presedinte sa fie "total diferit de Traian Basescu".

Antonescu: Nu am niciun dubiu ca PSD nu-l va sustine pe Tariceanu la Presedintie

Tariceanu isi face partid: Probabil candidez si la presedintie. Sunt convins ca-l voi invinge pe Antonescu

"Sondajele arata sase oameni care pot fi alesi: Arafat, pe care sunt putin suparat, pentru ca l-am rugat sa fie ministrul Sanatatii si m-a refuzat (...), Isarescu, Oprescu, Tariceanu, Antonescu si Mihai Razvan Ungureanu. Ei sunt in preferintele oamenilor, daca nu ma insel chiar in aceasta ordine. Nu apare doamna Udrea, din fericire, desi poate va candida... si Dan Diaconescu poate va candida.

Pe mine ma intereseaza ca viitorul presedinte sa fie total diferit de Traian Basescu. Cand il vad la o intalnire internationala, sa fiu mandru", a detaliat prim-ministrul.

In plus, Victor Ponta a confirmat ca a propus UDMR intrarea la guvernare, adaugand, de asemenea, ca este dispus sa le ofere functii in Executiv ministrilor veniti din partea noului partid al lui Calin Popescu Tariceanu.

Seful UDMR: M-a sunat Ponta, ne invita la negocieri. Varianta cea mai buna e sa avem ministri (Video)

USD se afla in situatia de a forma un nou Guvern si de a sustine un nou candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie, dupa ce liberalii au decis, marti seara, ruperea protocolului USL si retragerea ministrilor din Executiv.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Victor Ponta Antonescu, #Victor Ponta Antonescu prezidentiale, #Victor Ponta Tariceanu prezidentiale , #Crin Antonescu