Ponta: Alianta PD-L-UNPR ar fi una "corecta", lucrurile devenind clare

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 17:20
1801 citiri
Ponta: Alianta PD-L-UNPR ar fi una "corecta", lucrurile devenind clare
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca sugestia presedintelui de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, pentru incheierea unei aliante cu PD-L ar fi una "corecta" deoarece s-ar clarifica faptul ca "tradatorii" sunt asumati oficial de democrat-liberali.

" Nu e treaba noastra, dar cred ca e corect. Cei care au tradat au aceasta situatie, toata lumea ii injura ca sunt tradatori si-i critica, iar cei de la PD ii tin asa...se rusineaza cu ei, nu le place, ii tin in hol sau in anexa (...) Se si limpezesc lucrurile, nu mai merge sa spui ca esti nu stiu ce partid de stanga, dar tai pensiile, dar ai fost... Nu cred ca e nimic mai ridicol decat sa-i aud pe fostii mei colegi si prieteni, pe dnul Oprea, pe dnul Diaconescu si pe dnul Sarbu criticand guvernul Nastase in care ei au fost ministri. Macar daca trec la PD-L lucrurile devin clare", a spus Ponta.

El a mai apreciat ca "PD-L, incorporandu-si in mod oficial pe cei care au tradat in aceasta perioada, de fapt oficializeaza ceea ce stie toata lumea".

Diaconescu: UNPR se gandeste la o alianta pentru alegerile din 2012

De asemenea, liderul PSD Victor Ponta si-a aratat miercuri disponibilitatea de a sustine un proiect de lege privind finantarea campaniilor de la bugetul de stat, insa nu crede ca presedintele Traian Basescu a fost sincer cand l-a propus, spunand ca un astfel de act normativ nu va fi initiat.

"Tipic pentru domnul Basescu. Sa vina cu legea, noi o votam, dar va fi ca la Ridzi. Daca intr-adevar se va veni cu o lege si se va aplica ca sa nu se mai cumpere voturi, PDL nu mai intra in Parlament si dl Basescu stie lucrul acesta. Este tipic pentru domnul Basescu, sa vina cu lege, noi o votam, nu e nicio problema. Dar n-o sa vina", a spus Ponta.

Tot miercuri, liderul PSD a precizat ca nu este interesat sa semneze niciun protocol initiat de Traian Basescu, afirmand ca obiectivul opozitiei va trebui sa fie "depedelizarea" administratiei publice, la fel cum in 1945 Germania a fost "denazificata".

Ponta a fost intrebat daca sustine protocolul sugerat de Traian Basescu PDL, privind depolitizarea administratiei publice: "Nu avem ce sa semnam nimic cu Traian Basescu, nici pe aceasta tema, nici pe alta", a spus Ponta. Atentionat ca protocolul ar urma sa fie semnat cu PDL, nu cu Basescu, Ponta a raspuns ca "nu exista PDL, exista Traian Basescu".

El a afirmat ca este consemnata in programul sau, Agenda 2019, precum si in programul lui Crin Antonescu, o decizie clara de "depedelizare" a administratiei.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Victor Ponta lege electorala, #alianta PDL UNPR corecta , #Cristian Diaconescu
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Domnule Ponta, mi se pare normal sa criticati de pe bancile opozitie dar nu mi se pare normal sa aruncati cu laturi (minciuni si calomnii)
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
Tot ce se intimpla pe scena politica trebuie comentat de Ponta in stilul sau jegos unde nu uita niciodata sa trinteasca un scuipat desi, nimeni nu l-a provocat . De cita simpatie populara este capabil momentan nu stim dar, animalele agresive se eutanasiaz