Victor Ponta spera ca Diaconescu se va razgandi

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 15:37
3421 citiri
Victor Ponta spera ca Diaconescu se va razgandi
Foto: Antena3

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat miercuri ca regreta plecarea lui Cristian Diaconescu din partid si spera ca se va razgandi si se va intoarce in sanul social-democratilor.

"Regret foarte mult aceasta decizie a sa, eu inca sper ca e o decizie revocabila. Cristian Diaconescu este unul dintre oamenii valorosi ai partidului nostru, un om care isi avea propriul loc in partid si care isi putea gasi locul in Partidul Social Democrat", a spus Victor Ponta, intr-o conferinta de presa.

Reactii la demisia lui Cristian Diaconescu din PSD

El a spus ca a incercat sa vorbeasca miercuri cu Diaconescu, insa nu a reusit pana la momentul conferintei, si asteapta inca sa auda de la el motivele care au stat atat la baza deciziei de a-l sustine pe Mircea Geoana la Congresul de sambata trecuta, cat si de a demisiona din partid.

"Imi doresc foarte mult sa aflam motivele reale ale demisiei sale si il rog pe Cristian Diaconescu sa explice exact ce a stat la baza deciziei sale de a-l sustine pe Mircea Geoana la Congres si ce a stat la baza deciziei sale de a demisiona din partid, un gest pe care il consider pripit", a mai spus Ponta.

Daca cineva din PSD l-a monitorizat pe Diaconescu va suporta sanctiunile maxime

Presedintele PSD a mai spus ca daca se va demonstra ca cineva din partidul pe care il conduce a avut vreo legatura cu monitorizarea lui Diaconescu, va suporta, pe langa consecintele penale ce vor fi stabilite de institutiile statului, si sanctiuni politice maxime.

Diaconescu a facut plangere la Parchet dupa ce a fost monitorizat

"Daca informatiile sau speculatiile aparute in presa vizavi de un santaj, fapte ilegale savarsite asupra unui membru important al partidului nostru au cel mai mic sambure de adevar, in primul rand institutiile statului au obligatia de a verifica. Daca se va confirma ca o persoana din interiorul partidului a fost implicata intr-un asemena act, voi propune sanctionarea politica cea mai drastica pentru acea persoana", a spus Ponta hotarat.

Locul lui Diaconescu nu este langa actuala putere

Presedintele PSD a mai spus ca il respecta in continuare pe Diaconescu si tocmai de aceea ii transmite ca nu are ce cauta intr-un partid care guverneaza impreuna cu PD-L.

"Il respect in continuare pe Cristian Diaconescu indiferent de decizia pe care a luat-o astazi si tocmai de aia cred ca locul lui nu e langa puterea actuala", a mai spus Ponta.

Diaconescu: Nu am murit inca!

El a lamurit si motivele pentru care adversarii politici, dar si membri ai partidului, au criticat intens in ultimele zile partidul.

"Ma asteptam si ne asteptam ca atacurile impotriva partidului nostru sa fie extrem de dure pentru ca adversarii nostri se astepatu ca sambata la Congres partidul nostru sa dea semnul ca nu se va schimba, ca nu se va reforma, ca nu este capabil sa ia masuri clare. Tocmai pentru ca nu a fost asa i-a speriat pe cei care sperau faramitarea partidului.

Colegii care m-au votat si cei care nu m-au votat, dar care de luni au fost alaturi de mine, stiau ca acest drum in Opozitie, departe de beneficiile puterii, e un drum greu. Au avut insa incredere si au in cotinuare incredere si in 2012 vom castiga fiind mai uniti si mai puternici decat inainte", a mai spus Ponta.

Cristian Diaconescu a demisionat din PSD

Senatorul Cristian Diaconescu, fost vicepresedinte PSD, a decis miercuri sa se alature grupului de parlamentari independenti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Victor Ponta demisie Diaconescu, #Cristian Diaconescu demisie PSD , #Cristian Diaconescu