Angajati-l pe domnul Ponta!

Autor: Octavian Serban - presedinte KNOMACONS
Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 07:41
9187 citiri
Angajati-l pe domnul Ponta!

Mai mult prin mana destinului decat prin bunul simt politic, iata ca Victor Viorel Ponta nu mai este prim-ministrul Romaniei, ci doar un simplu domn, oarecum fara ocupatie.

Pentru ca sunt la curent cu detaliile pietei muncii, in calitate de cercetator observator, i-as recomanda d-lui Ponta cateva directii de actiune:

Munca la stat - pentru a fi functionar intr-un minister, agentie sau deconcentrata, dl Ponta trebuie sa consulte site-ul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, sa-si aleaga un post potrivit pregatirii si aspiratiilor sale si sa se prezinte la concurs.

Avantajul este ca sistemul este cat se poate de evaziv, interpretabil si cetos; mai mult, nu se cere CV, iar dl Ponta nu trebuie sa-si mai faca griji cu diploma de doctor.

La proba scrisa, pentru fiecare subiect exista un subcriteriu general care nu poate fi nici cuantificat si nici controlat, ci sta doar in pixul evaluatorului: "capacitatea de analiza si sinteza, claritatea, coerenta si logica exprimarii ideilor".

Comisiile de examinare sunt alcatuite din functionari "fosilizati" de prin ministere, care mai cu dosare penale, care mai cu sensibilitate la comenzile de partid.

Dezavantajul consta in faptul ca posturile sunt scoase la concurs doar dupa ce sunt stiute persoanele care le vor ocupa, iar daca aceste persoane sunt mai de actualitate pentru noii conducatori, orice ar face dl Ponta, ar fi in zadar.

Sa presupunem ca dl Ponta trece de examinarea scrisa. La oral conteaza cine are zambetul mai frumos din punct de vedere al decidentilor, ori in aceste momente se pare ca mentoratul iliescian in materie cam irita.

Munca in institutii internationale - pentru a accede in staff-ul tehnic al acestora, este nevoie de rabdare si perseverenta, astfel incat rarele ocazii cand posturile sunt scoase la concurs sa nu fie ratate.

Problema este ca sefii acestor reprezentante in Romania sunt sprijiniti politic pentru a ajunge in acele pozitii, iar blana si naravul acestora se schimba dupa cum bate vantul puterii.

Multinationalele - au foarte multe oferte, dar putine de conducere. Aici s-ar putea crede ca procedura de angajare este mai transparenta, dar e doar o aparenta.

Majoritatea afacerilor multinationalelor din Romania sunt cu statul, iar sefii acestora sunt foarte sensibili la sugestiile facute de cei care semneaza contractele de achizitii din partea administratiei publice.

Freelancer - calitatea de avocat a dlui Ponta ii poate da o oarecare libertate in practicarea acestei meserii. Totul bine si frumos, dar sunt doua conditii pentru a reusi sa obtii venituri considerabile: fie sa ai o notorietate si o pregatire profesionala de exceptie, fie sa fii seful unora care coordoneaza firmele de consultanta ce au contracte cu marile companii nationale, vezi filiera Sova-Turceni.

Se pare ca niciuna din aceste situatii nu ii mai este favorabila dlui Ponta.

Somajul - inscrierea la una din Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca. Aici poate primi 75% din valoarea indicatorului social de referinta coroborata cu media salariului de baza brut.

Munca in strainatate - se poate apela la ofertele unor intermediari sau se poate recurge la varianta pe cont propriu. Problema este ca, in general, se cer meserii lucrative si se dau probe de lucru, iar remunerarea nu este foarte ofertanta pentru cineva care s-a invatat cu un anumit standard de viata.

Ce e de facut daca niciuna din aceste propuneri nu este agreata de dl Ponta? In ipoteza ca varianta finala nu va fi sugerata de DNA, asteptam sugestiile admiratorilor, sustinatorilor si nu numai, astfel incat sa scapam de acest of national: ce facem cu Victor Viorel Ponta?

Exprimati-va liber, dar nu uitati de stelute, beep-uri si perdelute trase!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta angajare, #Victor Ponta salariu, #Victor Ponta demisie , #demisie