Demisiile de azi nu rezolva problema: Studentii si elevii cer proteste in continuare

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 16:40
3641 citiri
Demisiile de azi nu rezolva problema: Studentii si elevii cer proteste in continuare
Foto: Ziare.com/Nicu Socol

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, Consiliul Tineretului din Romania si Consiliul National al Elevilor incurajeaza tinerii sa reactioneze public la "neregulile de functionare a autoritatilor" si sa participe la miscarile de protest organizate joi, precum si in alte zile, in mai multe orase din tara.

"Evenimentul tragic petrecut in club Colectiv a avut loc si din cauza coruptiei generalizate din mediul politic si a unei administratii publice nefunctionale, infectata de nepotism si interese straine de cele ale cetatenilor. Cateva demisii nu rezolva problemele de fond ale sistemului, care au costat vieti nevinovate, chiar daca si acestea sunt necesare in fata unei astfel de tragedii care cu siguranta putea fi evitata. (...)

Schimbarea societatii este posibila, dar ea necesita insa o masa critica de cetateni, care refuza sa taca in fata abuzurilor sau sa le accepte. Suntem convinsi ca tinerii pot forma aceasta masa critica si ca sunt categoria sociala cea mai potrivita pentru a genera o schimbare fundamentala a Romaniei", sustin cele trei organizatii, intr-un comunicat remis miercuri.

Totodata, reprezentantii elevilor, studentilor si tinerilor din Romania sustin revendicarile exprimate de protestatari in primele zile dupa incident, inclusiv modificarea legislatiei si reglementarilor referitoare la protectia impotriva incendiilor si interventia in caz de urgenta, verificarea de urgenta a tuturor cluburilor existente, introducerea de elemente relevante de educatie civica, comunitara si sanitara in invatamantul preuniversitar, inasprirea pedepselor pentru coruptie, sanctionarea penala a celor care aveau atributii in prevenirea unui asemenea dezastru.

Ponta si-a dat demisia: Oprea spune ca au decis sa asculte vocea strazii

"Suntem profund intristati, dar si foarte revoltati de faptul ca au murit zeci de tineri si multi altii au fost grav raniti, in primul rand din cauza incompetentei statului roman de a-si face treaba cum ar trebui.

Nu trebuie sa mai toleram sub nicio forma o astfel de situatie si un astfel de mod de a face politica si de a conduce institutiile statului. Nu e vorba despre un guvern sau altul, despre un primar sau altul sau despre un politician anume. (...)

Cand fiecare isi va indeplini bine si corect atributiile, Romania va progresa cu adevarat. De asemenea, politicienii trebuie sa se trezeasca si sa adoarma permanent cu gandul ca au fost alesi de cetateni si sunt obligati sa lucreze doar pentru cetateni, nu pentru alte interese obscure", afirma presedintele ANOSR, Vlad D. Chereches, in comunicatul de presa.

Desi Ponta si Piedone au demisionat, se anunta noi proteste in Bucuresti

" (...) De data aceasta, coruptia a aratat ca ucide si ca oricare dintre noi putem fi victime. Nu mai este un semn de intrebare, este o certitudine. Trebuie sa ne schimbam cu totii. Trebuie sa ne schimbam noi, trebuie sa-i schimbam pe cei care conduc sistemele prin care coruptia este intretinuta si incurajata si trebuie sa refuzam sa mai tacem in fata abuzurilor", spune, la randul sau, presedintele Consiliului Tineretului din Romania, Mihai Dragos.

In opinia presedintelui Consiliului National al Elevilor, Horia Onita, demisia Guvernului reprezinta doar "un mijloc", nu un scop in sine, intrucat Romania nu se schimba prin demisii, ci printr-o schimbare reala de mentalitate.

"Ne alaturam protestelor care cer schimbarea sistemului corupt si vetust, proteste care au demonstrat ca societatea civila poate impune agenda publica si poate modifica starea de fapt. Demisia Guvernului reprezinta doar un mijloc, nu un scop in sine. Romania nu se schimba prin demisii, ci printr-o schimbare reala de mentalitate", a spus Onita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#demisii club Colectiv, #demisie Ponta, #demisie Piedone , #demisie