Numele lui Dacian Ciolos, vehiculat pentru postul de premier - ce spune acesta

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 23:36
12980 citiri
Numele lui Dacian Ciolos, vehiculat pentru postul de premier - ce spune acesta
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Dupa ce Victor Ponta si-a anuntat demisia din functia de premier, au fost vehiculate mai multe nume care l-ar putea inlocui la sefia Guvernului.

Ponta si-a dat demisia. Klaus Iohannis, asteptat sa numeasca un premier interimar

Printre ele se afla si cel al fostului comisar european Dacian Ciolos, in prezent consilier special pentru securitate alimentara al presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude.

Ponta demisioneaza: Am rezistat la orice batalie cu adversarii politici, dar niciodata nu ma bat cu oamenii

El a precizat insa pentru Q Magazine ca "nu doreste sa comenteze speculatiile din aceste zile, iar nominalizare sa este o pura speculatie".

Surse citate de televiziunile de stiri au sustinut miercuri ca numele fostului comisar european Dacian Ciolos este vehiculat pentru a ocupa scaunul de la Palatul Victoria.

Ponta si-a dat demisia: Cine l-ar putea inlocui in fruntea Guvernului - bursa zvonurilor

Deputatul Elena Udrea sustine ca fostul ministru al Agriculturii este "cea mai buna varianta".

"De ce este deci, o varianta potrivita? Pentru ca impaca si capra si varza. Adica si nevoia unei figuri mai putin cunoscute si cu un aer de profesionist (ceea ce chiar este) si conditia sa fie totusi pe placul clasei politice, adica bine cu toata lumea!", a scris pe Facebook Elena Udrea.

Si sociologul Vasile Dancu, unul dintre fostii lideri locali ai PSD Cluj, se afla pe lista numelor vehiculate pentru preluarea conducerii Executivului.

Surse politice au declarat pentru Gandul ca Vasile Dancu, cel care conduce Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), este favorit pentru ocuparea functiei de premier in locul lui Ponta.

Vasile Dancu - care a fost, de-a lungul timpului, consilier al lui Victor Ponta, al fostului sef SRI George Maior si al vicepremierului Gabriel Oprea - ar fi fost o varianta luata in calcul de PSD de mai multa vreme, potrivit surselor politice citate.

Totodata, surse citate de B1 TV au spus ca si presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea este luat in calcul pentru functia de premier.

Victor Ponta a demisionat miercuri din fruntea Guvernului, dupa protestele masive care au avut loc in toata tara, marti seara, in urma tragediei de la clubul Colectiv.

Anuntul a fost initial facut de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a spus ca, daca partenerii politici nu isi asuma nicio raspundere - trimitere directa la UNPR - atunci premierul nu are alta solutie decat sa isi depuna mandatul si, odata cu el, al intregului Guvern. La scurt timp, Victor Ponta a facut anuntul oficial de la sediul Guvernului: "Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au iesit in strada".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Victor Ponta demisie, #premier interimar, #Dacian Ciolos premier interimar , #demisie
Comentarii
Poza pehash
pehash
rank 5
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
PNL are cadre pentru postul de premier ! Predoiu,Stolojan,Emil Boc .