Ponta si-a dat demisia: UDMR vede mai multe variante pentru viitorul Guvern

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 12:26
4715 citiri
Ponta si-a dat demisia: UDMR vede mai multe variante pentru viitorul Guvern
Foto: Digi 24 TV

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, dupa demisia premierului Victor Ponta, ca gestul acestuia a fost unul normal, iar acum este nevoie de un guvern cat mai repede, existand mai multe variante posibile.

Victor Ponta a anuntat ca demisioneaza in contextul protestelor de strada organizate dupa incendiul de la clubul Colectiv, in care au murit 32 de persoane si peste 150 au fost ranite.

Romania in strada - Ponta demisioneaza: Sper ca asta sa satisfaca asteptarile protestatarilor - LIVE

Kelemen Hunor a declarat ca prin aceastea demisie Victor Ponta si-a asumat "responsabilitatea politica".

"Daca primarul (Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone - n.red.) demisiona ieri, alaltaieri, in primele 5 minute, poate era o alta situatie", a afirmat liderul UDMR.

Printre variantele posibile pentru formarea unui nou guvern, Kelemen Hunor a identificat mai multe, inclusiv un guvern minoritar al actualei Opozitii, un guvern de tehnocrati care sa gestioneze situatia si sa organizeze alegerile de anul viitor, dar si organizarea de alegeri anticipate.

Kelemen Hunor a exclus posibilitatea ca UDMR sa sustina ca "actuala coalitie sa mearga mai departe cu un alt premier".

"Toate celelalte pot fi discutate si sustinute, singura intrebare e care e solutia mai buna pentru aceasta tara si societate", a punctat liderul UDMR, precizand ca pozitia uniunii va fi prezentata dupa consultarile cu celelalte partide si cu presedintele Klaus Iohannis, asa cum prevede Constitutia.

Dragnea anunta demisia lui Ponta: Nu se mai poate face politica asa, rupti de societate!

Ponta demisioneaza: Am rezistat la orice batalie cu adversarii politici, dar niciodata nu ma bat cu oamenii

Intrebat daca va urma un nou guvern cu sau fara UNPR, Kelemen Hunor a declarat: "Nu pot sa dau eu o solutie, va decide cel care va primi nominalizarea de premier".

"Nu cred ca actuala coalitie poate sa mearga mai departe (...) Nu exclud aproape nimic, exclud sa sustinem actuala coalitie, asa cum nu am sustinut-o pana acum. Putem sa mergem si pe guvern minoritar, va spunem dupa consultari", a mai precizat Kelemen Hunor.

Ponta a demisionat de ziua lui Basescu: Un cadou facut poporului roman (Video)

Ponta si-a dat demisia UNPR: Decizia a fost luata cu Oprea. Niciun cuvant despre Piedone

Intrebat daca demisia lui Victor Ponta a venit prea tarziu, liderul UDMR a afirmat ca "putea fi gestionata altfel criza, putea sa fie o alta solutie".

"Cred ca a venit la momentul potrivit, cel putin in situatia creata de greselile din ultimele 2-3 saptamani, era clar ca nu are cum sa mearga mai departe. Cred ca a fost ultimul moment sau penultimul cand putea sa faca acest gest, unul de normalitate".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat miercuri dimineata ca a discutat cu premierul Victor Ponta si acesta isi va anunta demisia in contextul protestelor de strada organizate marti seara si la care au participat zeci de mii de oameni.

Acestia au trecut in mars pe la Guvern, Parlament, Ministerul de Interne si primaria Sectorului 4 si au cerut demisia premierului Victor Ponta, a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, si a primarului Cristian Popescu Piedone.

Protestele au fost declansate la patru zile de la tragedia produsa la club Colectiv, timp in care nimeni nu si-a asumat responsabilitatea politica si morala demisionand.

Premierul Victor Ponta l-a "sacrificat" marti seara pe seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), care a aflat din presa ca a fost demis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#liderul UDMR Ponta demisionat, #Kelemen Hunor Ponta demisionat , #demisie