Romania are guvern interimar. Premier de la BNR? Isarescu: Avem rezerve de cadre aici, deci da! (Video)

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 17:27
5944 citiri
Romania are guvern interimar. Premier de la BNR? Isarescu: Avem rezerve de cadre aici, deci da! (Video)

Efectele generate de actuala situatie politica din Romania, dupa depunerea mandatului Executivului, vor depinde de rapiditatea cu care se va forma un nou guvern si de deciziile ulterioare ale acestuia, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a precizat ca situatia macroeconomica este stabila.

Seful bancii centrale a fost intrebat la ce efecte se asteapta in perioada urmatoare, pana la formarea unui nou guvern, avand in vedere ca Legea bugetului pe 2016 este suspendata, iar cea a salarizarii bugetare nu este finalizata.

Ce inseamna demisia lui Ponta pentru leu: Posibile scenarii si efecte pentru cursul valutar

"Cred ca vor depinde (efectele - n.red.) de rapiditatea cu care se va forma noul guvern si deciziile pe care le va lua noul guvern. Ceea ce pot sa va spun este ca, in prezent, situatia macroeconomica, pe care noi o monitorizam si de care raspundem ca este stabila, in general pozitia economica a tarii este buna si ca, inclusiv prin deciziile de astazi, dar si prin prudenta pe care am manifestat-o in trecut, ne-am creat acel camp de actiune si acea pozitionare pentru a face fata unor situatii mai dificile", a afirmat Isarescu la briefingul sustinut dupa sedinta Consiliului de Administratie al BNR pe teme de politica monetara.

Curs euro-leu: Demisia lui Ponta a dat cu leul de pamant

Totodata, avand in vedere ca se vorbeste tot mai mult de un guvern condus de un tehnocrat, cel putin pe o perioada de un an, Isarescu a fost intrebat daca acesta poate proveni din randurile BNR.

"Avem rezerve de cadre aici, deci da!", a raspuns guvernatorul.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca isi depune mandatul si ca spera ca demisia guvernului sau satisface cerintele oamenilor care au fost in strada, adaugand ca este nevoie de solutii rationale. Ponta considera ca supararea cetatenilor nu trebuie sa degenereze in violenta stradala, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportuna solutie.

Ponta si-a dat demisia: PNL propune alegeri anticipate prin acord politic

Peste 25.000 de persoane au manifestat, marti seara, in Capitala, pentru a-si exprima revolta in legatura cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Bucuresti si pentru a cere demisia celor responsabili. In incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alti aproximativ 200 au fost raniti.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca il numeste premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, in conditiile in care propunerea premierului demisionar Victor Ponta era ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
Vintage
rank 5
Romania are guvern interimar: FMI
auditus
rank 4
Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie