Aberatia zilei: Sova si Ponta s-au infruptat si din iaurtul angajatilor de la Turceni

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 18:11
8253 citiri
Aberatia zilei: Sova si Ponta s-au infruptat si din iaurtul angajatilor de la Turceni
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

O parte din banii destinati achizitionarii de iaurt pentru salariatii de la Complexul Energetic Turceni care lucreaza in mediu toxic a ajuns in buzunarele cuplului Dan Sova - Victor Ponta, se arata in documentele aflate la dosarul in care cei doi au fost trimisi in judecata.

Procesul a inceput luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Conform jurnalistilor de la Rise Project, in iunie 2007, directorul general de la Turceni, Dumitru Cristea, a redus fondurile din care se cumpara iaurt pentru angajati si aproape 350.000 de lei au fost mutati intr-un fond special, din care, dupa numai o luna, a fost platita casa de avocatura Dan Sova.

Astfel, in referatul prezentat in facsimil de Rise Project se arata ca: "Se introduce in programul anual de achizitii produse, servicii si lucrari 'Serviciul de consultanta juridica' in valoare de 346.500 lei. Valoarea de 346.500 lei se constituie prin diminuarea valorii estimate a produsului 'Supliment alimentar (iaurt - 500 ml) ' (...) (respectiv prin diminuarea pretului unitar de 1,50 lei/buc cu 0,19848 lei/buc pentru totalul de 958.460 buc) ".

Cu alte cuvinte, s-a cumparat iaurt mai ieftin pentru salariati, iar din suma economisita au fost platiti avocatii Dan Sova si Victor Ponta pentru servicii in buna parte neprestate vreodata, sustin procurorii DNA.

Premierul Victor Ponta, trimis in judecata de DNA

Conform legii, angajatii Complexului Energetic au dreptul prin contractul colectiv de munca la alimentatia de protectie, din cauza mediului toxic de lucru.

Pe de alta parte, in rechizitoriul intocmit de procurori se mai arata, printre altele, ca presupusele servicii juridice oferite de casa de avocatura Dan Sova ar fi fost decontate de doua ori. Nici Dumitru Cristea si nici Dan Sova nu au comentat subiectul, informeaza sursa citata.

Victor Ponta a fost trimis in judecata pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, iar Dan Sova pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri, evaziune fiscala si spalare de bani.

Ponta, mesaj de ziua sa, inainte de judecata: Nu am facut niciodata ceva rau sau ilegal cu intentie

Sova il apara cu Constitutia pe Ponta, caruia i se cere demisia chiar si din afara (Video)

Rechizitoriul procurorilor DNA scoate la iveala detalii compromitatoare din activitatea celor doi social-democrati de marca. In ciuda acestui fapt si a pozitiei umilitoare in care este pusa Romania, Dan Sova nu demisioneaza din Senat si nici Victor Ponta nu isi da demisia din Guvern, Camera Deputatilor sau din PSD.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Citește și:
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegat la curent. PSD cere lămuriri
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegat la curent. PSD cere lămuriri
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...
Va candida Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Răspunsul tranșant oferit de europarlamentar: „Nu suntem mulțumiți de Nicușor Dan”
Va candida Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Răspunsul tranșant oferit de europarlamentar: „Nu suntem mulțumiți de Nicușor Dan”
Europarlamentarul liberal Rereş Bogdan a precizat că liberalii nu sunt mulţumiţi de activitatea primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan şi de modul în care este administrat Bucureştiul...