Avocatul Ponta, acuzat de DNA inclusiv de fals in acte prin metoda copy-paste

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 12:05
6880 citiri
Avocatul Ponta, acuzat de DNA inclusiv de fals in acte prin metoda copy-paste

Premierul Victor Ponta, urmarit penal in dosarul Turceni-Rovinari, in care este implicat si senatorul Dan Sova, este acuzat de procurorii DNA inclusiv de fals in inscrisuri prin copy-paste.

Anchetatorii sustin ca in acest dosar, care vizeaza fapte comise pe vremea cand prim-ministrul era avocat, Ponta a falsificat 16 acte prin metoda copy-paste din documentele altor avocati, ce sustin ca nu au lucrat niciodata cu premierul, potrivit unui comunicat DNA.

"Cele 16 inscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda 'copy paste' dupa modelul inscrisurilor privind activitatea juridica desfasurata de mai multi avocati din cadrul SCA 'Sova si Asociatii', avocati care au declarat ca nu au conlucrat niciodata cu Ponta Victor-Viorel. In realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitatile respective, nici macar in parte", se precizeaza in comunicatul procurorilor anticoruptie.

Victor Ponta a mers, vineri dimineata, la sediul DNA din Capitala, unde i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal, avand calitatea de suspect, in dosarul Turceni-Rovinari al lui Dan Sova.

Premierul Ponta, audiat la DNA in dosarul lui Sova

Procurorii sustin ca o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA "Sova si Asociatii" de la cele doua complexe energetice a fost destinata exclusiv interesului personal al senatorului si a persoanelor din sfera sa relationala.

Acuzatiile impotriva lui Ponta vizeaza activitatea sa anterioara de avocat, in dosarul privind fapte de coruptie "savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari in legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica", mentioneaza DNA.

Premierul Ponta, urmarit penal: spalare de bani si 17 infractiuni de fals

Asadar, Ponta este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor. La data faptelor, Ponta era reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

D.T.

Citește și:
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii...
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...