Cum vede presa straina punerea sub acuzare a premierului Ponta

Luni, 13 Iulie 2015, ora 21:33
7939 citiri
Cum vede presa straina punerea sub acuzare a premierului Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Vestea ca prim-ministrul roman Victor Ponta a fost pus sub acuzare intr-un dosar de coruptie a ajuns, luni, in presa de peste hotare.

"Prim-ministrul roman, pus sub acuzare pentru coruptie", au titrat luni marile publicatii straine. BBC a relatat ca premierul a fost inculpat pentru mai multe infractiuni de coruptie, si anume fals in inscrisuri, evaziune fiscala si spalare de bani, fapte comise pe vremea cand era avocat, inainte sa devina prim-ministru in anul 2012.

Procurorii au pus sechestru pe unele dintre proprietatile sale, continua articolul BBC, insa Ponta neaga toate acuzatiile aduse de DNA, agentia datorita careia sute de politicieni de rang inalt au fost condamnati pentru coruptie in ultimii ani.

Gafa Euronews: Premierul "Monta" este inculpat (Foto)

Ziarul britanic The Guardian a aratat, de asemenea, ca Ponta nu se considera vinovat si sustine ca dosarul sau este unul politic.

Jurnalistii englezi au scris si despre deplasarea premierului in Turcia, unde a suferit o operatie la genunchi, "miscare ce a ridicat semne de intrebare in legatura cu viitorul sau in politica si stabilitatea guvernului".

"S-a internat intr-un spital din Istanbul fata sa il informeze pe presedinte sau opinia publica. Absenta sa a coincis cu ancheta penala asupra activitatilor sale ca avocat", a punctat The Guardian.

De asemenea, The Telegraph a aratat ca Ponta a devenit politicienul de cel mai inalt rang cercetat de DNA, institutia care a dus la condamnarea a zeci de politicieni si judecatori ai uneia dintre cele mai sarace tari din Europa.

Presa externa, despre demisia lui Ponta in circumstante penale

Totodata, Al Jazeera a scris ca punerea sub acuzare a lui Victor Ponta defaimeaza imaginea fostei tari comuniste care se chinuie sa scape de proasta reputatie de stat corupt.

Bangkok Post a relatat ca actiunea DNA de luni este de natura sa puna si mai multa presiune pe premier sa demisioneze din functia de sef al Guvernului, dupa ce Victor Ponta a anuntat, duminica seara, ca pleaca din fruntea PSD.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta inculpat presa straina, #Ponta DNA presa straina , #DNA