Demisia lui Ponta, ceruta in strada la Bucuresti si Cluj: E iresponsabil, isi bate joc de noi!

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 15:50
10349 citiri
Demisia lui Ponta, ceruta in strada la Bucuresti si Cluj: E iresponsabil, isi bate joc de noi!
Foto: Facebook/Uniti Salvam

Proteste in care oamenii vor cere demisia premierului Victor Ponta se vor desfasura, vineri seara, in Bucuresti si Cluj, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala fata de prim-ministru, in dosarul in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

Mitingul din Capitala in care se va cere demisia lui Victor Ponta va avea loc, vineri, incepand cu ora 18.00, in Piata Victoriei.

"Este inadmisibil sa avem un premier urmarit penal care nu vrea sa demisioneze. Iesim in strada pentru ca: Victor Ponta este iresponsabil, isi bate joc noi, refuzand sa demisioneze. Nu exista niciun motiv pentru ca parlamentarii sa nu aprobe cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru fapte comise in functia de prim-ministru. Este vorba de 3 infractiuni de conflict de interese.

Imediat dupa aprobarea Parlamentului, presedintele Iohannis sa aplice Constitutia si sa il suspende din functie. (...) Cerem demisia lui Victor Viorel Ponta din toate functiile publice detinute!", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului organizat de Uniti Salvam, Ponta, Demisia!.

"Ponta, copy-paste this: 'Demisia'", este mesajul afisat pe bannerul protestului, postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Victor Ponta, urmarit penal - LIVE

O manifestatie similara va avea loc si la Cluj, in Piata Unirii, incepand cu ora 19.00. Protestul a fost anuntat pe pagina de Facebook a clujeanului Daniel Mihis, care a precizat ca initiativa lui a primit un feedback pozitiv si ca mai multi cunoscuti de vor alatura.

"Revolutia continua - parlamentul bolsevic nu-l va da jos pe monta, doar noi putem!

Piata UNIRII, orele 19.00 - 'Vineri 565'! ", a scris pe Facebook Daniel Mihis.

Premierul Victor Ponta a mers, vineri dimineata, la sediul DNA din Capitala, unde i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal, avand calitatea de suspect, in dosarul Turceni-Rovinari in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

Ca urmare a acestor acuzatii DNA, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta. In replica, prim-ministrul a spus ca Parlamentul l-a numit in functie si doar Parlamentul il poate demite.

Acuzatiile impotriva lui Ponta vizeaza activitatea sa anterioara de avocat, mai exact de reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in dosarul privind fapte de coruptie savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari in legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica, potrivit unui comunicat DNA.

Premierul Ponta, urmarit penal: spalare de bani si 17 infractiuni de fals

Astfel, Victor Ponta este suspectat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor. Procurorii anticoruptie arata ca, printre altele, premierul a falsificat 16 acte prin metoda copy-paste din documentele altor avocati, ce sustin ca nu au lucrat niciodata cu premierul.

Avocatul Ponta, acuzat de DNA inclusiv de fals in acte prin metoda copy-paste

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta protest, #Ponta demisie protest, #Ponta demisie miting , #DNA