DNA: Familia lui Ponta a primit un Audi Allroad "cadou" de la Dan Sova

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 16:42
13324 citiri
DNA: Familia lui Ponta a primit un Audi Allroad "cadou" de la Dan Sova
Foto: Wikipedia/Thomas Doerfer

Casa de avocatura a lui Dan Sova i-a dat unei rude a premierului Victor Ponta un autoturism marca Audi Allroad, se arata in ordonanta DNA de dispunere a controlului judiciar pe numele senatorului PSD.

Sova este cercetat sub control judiciar pe o durata de 60 de zile de catre DNA, in dosarul in care este implicat alaturi de premierul Victor Ponta, impotriva caruia procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala.

Victor Ponta, urmarit penal de DNA - LIVE

Dan Sova este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, se arata intr-un comunicat al DNA.

Dan Sova, cercetat sub control judiciar pentru fals, evaziune si spalare de bani

Printre acuzatiile procurorilor anticoruptie se numara si faptul ca, in anul 2009, "Sova si Asociatii" a cedat unei rude a premierului Victor Ponta dreptul de utilizare a unui autoturism marca Audi Allroad, desi masina fusese cumparata pentru casa de avocatura.

"Societatea de avocati a platit avansul, ratele de leasing si toate cheltuielile aferente contractului pana la sfarsitul anului 2009. In tot acest timp, societatea de avocati a beneficiat de deducerea TVA, a impozitului pe profit si de alte deduceri. In luna iunie 2009 autoturismul a fost declarat furat", se arata intr-un comunicat DNA.

Care sunt acuzatiile

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA "Sova si Asociatii" de la cele doua complexe energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova si a persoanelor din sfera sa relationala.

La data 6 mai, arata DNA, s-a dispus predarea, de catre autoritatea fiscala competenta, a tuturor inscrisurilor existente privind actele de inspectie fiscala efectuate la Cabinetul de Avocat "Ponta Victor Viorel".

Dupa ce au fost analizate aceste documente, a reiesit ca pe 30 august 2007, intre SCA "Sova si Asociatii" reprezentata de Sova si cabinetul lui Ponta s-a incheiat "o conventie de conlucrare profesionala, avand ca obiect conlucrarea celor doua parti in dosarele de natura penala, de drept penal al afacerilor, precum si in alte cauze in care se va ivi necesitatea", Ponta obtinand sume lunare de mii de euro si alte beneficii din acest parteneriat.

Conventia de conlucrare s-a incheiat in luna decembrie 2008, moment in care Ponta a devenit ministru.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Ponta Sova Audi, #Ponta Sova Audi Allroad , #DNA