DNA vrea confiscarea a peste 3,7 milioane de lei de la Ponta si Sova

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 17:38
6833 citiri
DNA vrea confiscarea a peste 3,7 milioane de lei de la Ponta si Sova

Procurorii DNA solicita completului de la Inalta Curte care va judeca dosarul Turceni-Rovinari in care sunt inculpati Victor Ponta si Dan Sova confiscarea unei sume de peste 3,7 milioane de lei, precizand totodata ca pana la finalul anchetei CE Oltenia nu s-a constituit parte civila.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru comiterea infractiunilor de fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte comise in perioada in care era avocat.

Premierul Victor Ponta, trimis in judecata de DNA

In actul de sesizare a instantei se precizeaza ca "in cauza au fost dispuse masuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatilor, asa cum rezulta din ordonantele nr. 122/P/2012 din datele de 13 iulie si nr. 122/P/2012 din 15 septembrie", informeaza Mediafax.

"In temeiul disp. art. 112 alin. 1 lit. e C.p.p., instanta urmeaza sa dispuna confiscarea sumei de 181.439,98 lei dobandita de catre inculpatul Ponta Victor-Viorel in temeiul conventiei de conlucrare si confiscarea sumei de 79.641,11 lei reprezentand contravaloarea dreptului de folosinta a autoturismului Mitsubishi, sume de bani provenite din savarsirea de infractiuni", se arata in rechizitoriu.

De asemenea, procuroii cer judecatorilor sa dispuna confiscarea sumei de 3.455.755,27 lei din averea senatorului PSD Dan Sova, suma care ar fi fost dobandita de acesta "prin savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si ulterior spalata de acesta, in masura in care nu serveste la despagubirea persoanei vatamate, Complexul Energetic Oltenia".

Ponta a venit neinvitat la DNA cu un "document foarte important". Procurorul n-a avut timp de el si l-a trimis acasa

In document se mai arata ca, pe latura civila, "Complexul Energetic Oltenia nu a comunicat pana in prezent daca se constituie parte civila in cauza".

In schimb, ANAF s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal, cu suma de 126.979,73 de lei, pentru recuperarea prejudiciului produs bugetului de stat prin fapta de evaziune fiscala.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....