Jumatate de victorie pentru Ponta in instanta UPDATE Ce spune fostul premier

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 08:50
11510 citiri
Jumatate de victorie pentru Ponta in instanta UPDATE Ce spune fostul premier
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Instanta suprema a decis, sambata, ca mentine controlul judiciar decis de DNA in cazul lui Victor Ponta.

Insa fostul premier obtine si o victorie, pentru ca magistratii de la Inalta Curte au modificat conditiile acestui control si ii permit lui Ponta sa vorbeasca in public despre noul dosar in care este acuzat de complicitate la spalare de bani.

UPDATE: "Ma bucur ca am avut incredere in deciziile judecatorilor - asa voi face si de acum inainte - doar pentru ADEVARUL si DREPTATEA la care avem toti dreptul!", a scris pe Facebook Victor Ponta, alaturi de o fotografie a deciziei de azi a instantei supreme.

Procurorii DNA au anuntat, in 6 septembrie, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de trafic de influenta si complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD Prahova, sustin anchetatorii.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Ponta trebuie sa se prezinte la sediul DNA Ploiesti sau la sediile instantelor ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organele judiciare cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere.

Ponta ramane si cu interdictia de a lua legatura cu martorii si ceilalti suspecti din dosar, dar si de a detine si folosi arme.

"Decizia judecatorilor de a mentine interdictia de a vorbi sau lua legatura cu ceilalti inculpati sau martori pe timpul desfasurarii anchetei este legala si logica (ca sa nu fiu acuzat ca as vrea sa ii influentez) - de aceea, am spus si in fata procurorilor DNA si in fata ICCJ ca o consider intemeiata si o voi respecta cu strictete", precizeaza Ponta pe Facebook.

Procurorii DNA hotarasera initial si ca fostul premier nu are voie sa faca declaratii in mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa celor care instrumenteaza cauza, la celelalte persoane cercetate, precum si la martorii audiati. Dar instanta a eliminat aceasta conditie a controlului judiciar.

In plus, ICCJ a decis azi ca Ponta poate sa paraseasca tara fara incuviintarea prealabila a procurorului/judecatorului competent.

Si deputatul Ghita a contestat controlul judiciar impus de DNA in acest dosar, dar afla de abia pe 13 septembrie decizia instantei supreme.

Citește și:
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că va construi în sector un nou spital, cu o investiție de 160 de milioane de euro. Totuși, a simțit nevoia să facă un comentariu deplasat,...
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Proiectele de legi ale Educației nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, motivul principal fiind că ministrul Educației Ligia Deca este încă în izolare, fiind bolnavă de...
#Ponta control judiciar DNA, #Ponta victorie instanta , #DNA