Livia Stanciu: In mod cert votul in cazul Ponta se va reflecta in raportul MCV

Marti, 09 Iunie 2015, ora 17:37
2672 citiri
Livia Stanciu: In mod cert votul in cazul Ponta se va reflecta in raportul MCV
Foto: Captura Digi24

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a afirmat marti ca votul din Camera Deputatilor pe solicitarea de urmarire penala in cazul premierului Victor Ponta se va reflecta in mod cert in viitorul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

"In mod cert. Comisia Europeana si noi stim foarte bine: aderarea Romaniei la UE in 2007 a fost acceptata de catre statele membre ale UE printr-o serie de conditionalitati care au fost impuse in primul rand si sistemului judiciar. Si el a facut in ultimi ani (...) eforturi extraordinare pentru a demonstra, pentru a dovedi ca am asistat si asistam in continuare la o reformare a sistemului judiciar", a spus Livia Stanciu, la Parlament, intrebata daca crede ca votul in cazul Ponta va fi reflectat in viitorul raportul MCV.

Iohannis ataca Parlamentul: S-a transformat intr-un scut de protectie pentru Ponta

Intrebata cum comenteaza votul dat marti de Camera Deputatilor in cazul premierului Victor Ponta, ea a raspuns: "In termeni politici nu imi cereti, nu sunt politician in primul rand si nu imi cereti sa imi prezint un punct de vedere pe acest considerent".

Ea a subliniat ca problema avizarii sau neavizarii inceperii urmaririi penale apartine Parlamentului.

In opinia sa, "sunt pure speculatii" declaratiile premierului Ponta potrivit carora ordonanta procurorului vine ca urmare a votului dat in cazul Sova si a cazului Mariana Rarinca. "Din punctul meu de vedere sunt pure speculatii si cred ca si dvs si orice om de rand poate sa faca o evaluare a unor astfel de sustineri facute de catre premier, care nu au in spatele lor eventuale probe care sa ii fundamenteze aceasta sustinere, astfel incat cred ca trebuie sa fie luate ca atare si apreciate ca atare de fiecare cetatean", a spus Stanciu.

Ponta, in presa straina: Am luat in considerare demisia, dar voi ramane - Ce motiv a invocat

Pe de alta parte, intrebata daca este posibil sa se ia masura controlului judiciar in cazul premierului, presedintele ICCJ a aratat ca aceasta masura este aplicabila oricarui cetatean, inclusiv premierului.

"Orice cetatean al acestei tari si premierul este tot un cetatean al acestei tari. Stiti foarte bine ce am spus ca nimeni nu este mai presus de lege. Cata vreme legea prevede si aceasta masura preventiva, este aplicabila oricarui cetatean. In rest, ramane la aprecierea celui care dispune acea masura sa isi fundamenteze masura pe care o dispune pe probe, daca exista sau nu exista astfel de probe in dosar", a explicat Stanciu.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Victor Ponta imunitate, #Victor Ponta urmarit penal, #Victor Ponta imunitate MCV , #DNA