Martor in dosarul Turceni - Rovinari: Specialistul IT al firmei lui Sova mi-a spus ca vrea sa distruga hardurile

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 10:24
6829 citiri
Martor in dosarul Turceni - Rovinari: Specialistul IT al firmei lui Sova mi-a spus ca vrea sa distruga hardurile
Foto: Ziare.com

Un martor din dosarul Turceni - Rovinari, in care sunt trimisi in judecata fostul premier Victor Ponta si fostul ministru al Transporturilor Dan Sova, a facut dezvaluiri despre unul dintre specialistii firmei lui Sova.

Potrivit martorului, specialistul IT al SCA Sova si Asociatii, Alin Brancusi, i-a spus ca vrea sa distruga hardurile de calculator din firma, relateaza agentia Mediafax.

In plus, Brancusi l-a intrebat de unde poate sa cumpere mai multe harduri.

"Alin Brancusi m-a sunat sa ma intrebe de unde poate cumpara 25-30 de harduri identice de la acelasi magazin. A spus ca trebuie sa le schimbe pe cele din societatea SCA Sova si Asociatii. Am insistat sa imi vanda si mie din harduri, 1-2 harduri, mi-a spus ca nu poate. Am insistat si mi-a spus ca nu are cum pentru ca trebuie sa le distruga.

I-am indicat o firma in zona Bucur-Obor si mi-a zis ca a vorbit deja acolo si ca nu au atatea harduri. Nu stiu daca a achizitionat hardurile respective", a spus martorul Bogdan Preda, joi, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei doi se cunosc de mult timp, fiind vecini de cartier.

De asemenea, informatii despre distrugerea unor componente de calculator au fost confirmate si de un alt martor, un sofer al firmei in perioada 2008-2013, Victor Ranetti Chisavu. Acesta sustine ca Brancusi i-a cerut sa arunce mai multe componente de calculator la gunoi, dar si ca el are in casa un hard al firmei.

"In momentul de fata, la mine in casa de afla un calculator pe care scrie 'Sova si Asociatii', pe care l-am achizitionat de la Alin Brancusi cu 300 de lei. Nu cunosc nimic in legatura cu distrugerea unor harduri de calculator apartinand firmei Sova si Asociatii.

La sfarsitul lui 2008, inceputul lui 2009, au fost facute unele schimbari in firma de avocatura in legatura cu calculatoarele. Acestea erau depozitate in incaperea in care isi desfasura activitatea Alin Brancusi.

El mi-a solicitat sa iau componentele, mouse, tastaturi, nu stiu daca erau si harduri si sa le arunc in spatiul de depozitare a gunoiului. Componentele erau in pungi, nu am stat sa ma uit in fiecare sa vad ce este in interior", a precizat soferul.

In schimb, acesta a spus despre Alin Brancusi ca este "un mincinos de profesie" si ca nu a distrus calculatoare din firma la ordinul lui Dan Sova, cum este acuzat de DNA.

Victor Ponta a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul Turceni-Rovinari, pe 17 septembrie 2015.

Faptele de care este acuzat seful Executivului au fost comise in perioada in care era avocat. Procesul este judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, printre altele, ca in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, inculpatul Victor Ponta, prin cabinetul sau individual de avocatura, a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 lei, pentru presupuse activitati efectuate in conlucrare, dar care, in realitate, NU s-au efectuat.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...