Ministrul Justitiei, surprins de acuzatiile aduse premierului. Ponta nu ar trebui sa isi dea demisia

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 12:36
4100 citiri
Ministrul Justitiei, surprins de acuzatiile aduse premierului. Ponta nu ar trebui sa isi dea demisia

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, sambata, referitor la faptul ca Victor Ponta este urmarit penal, ca a fost surprins de acuzatiile aduse sefului Executivului, el adaugand, insa, premierul nu ar trebui sa isi prezinte demisia.

"Am fost surprins de acuzatiile aduse premierului. Totodata, am constatat ca prim-ministrul s-a prezentat, atunci cand a fost citat, ca oricare alt cetatean, ceea ce arata foarte clar ca in Romania nimeni nu este mai presus de lege", a spus ministrul Justitiei, prezent la alegerile pentru Baroul Bucuresti.

Referitor la faptul ca premierul a fost citat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in aceeasi zi in care a fost depusa motiunea de cenzura de catre PNL, Robert Cazanciuc a subliniat ca procurorii nu actioneaza in functie de evenimentele publice, insa ei sunt permanent conectati la viata publica.

"Procurorii categoric nu isi fac planul de actiune intr-un dosar in functie de toate evenimentele zilnice. Pe de alta parte, ca magistrati, ca oameni ai societatii, ei sunt conectati la viata publica. Faptul ca procurorii se pot autosesiza inseamna ca sunt conectati la viata publica. Faptul ca judecatorii si procurorii fac sesizari la CSM ori de cate ori sunt afirmatii nepotrivite in spatiul public, inseamna ca sunt conectati la viata publica", a adaugat ministrul Justitiei.

Intrebat daca premierul ar trebui sa demisioneze, ministrul Justitiei a raspuns: "Nu, categoric, nu".

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite.

Victor Ponta a fost investit in functia de prim-ministru al Romaniei in mai 2012, in urma caderii Guvernului Ungureanu prin motiunea de cenzura a Uniunii Social-Liberale.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase luni,...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Ministrul Justitiei, surprins de acuzatiile aduse premierului.
Corneliu Vasile Mezdrea
rank 5