Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Numele lui Ponta, intr-un dosar de coruptie: Reactia PSD, dupa aparitia stenogramelor

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 21:46
12441 citiri
Numele lui Ponta, intr-un dosar de coruptie: Reactia PSD, dupa aparitia stenogramelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul PSD Daniel Savu sustine ca stenogramele aparute in presa, ce contin referiri la Victor Ponta, facute de unul dintre cei implicati in dosarul cumnatului premierului, "nu au legatura" cu liderul Executivului.

"Sunt discutii intre Semcu si Crin, probabil, dar sunt despre pregatirea si desemnarea candidatilor USL pentru alegerile locale din 2012", explica Savu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Adrian Semcu, fost vicepresedinte al CJ Prahova si actual director general al SC Hidro Prahova, a fost retinut miercuri pentru trafic de influenta in dosarul in care cumnatul lui Ponta, Iulian Hertanu, este urmarit penal.

Ponta, Ghita si "tovarasul Crin", in interceptarile unui fost vice CJ Prahova, retinut in dosarul lui Hertanu

"Am vazut stenogramele de pe piata si, daca ele sunt reale, nu par sa contina nimic in neregula. Speculatiile sunt nefondate - acolo, din ce imi dau seama, Semcu si Antonescu vorbesc despre candidatii pentru alegerile locale. Nu e nimic altceva.

Acele discutii, daca va aduceti aminte, au fost multe si intense. Liberalii voiau sa aiba si ei cel putin un candidat - PNL il voia la judet pe Semcu in locul lui Cozma. Si la municipiu o voiau pe Catalina (Bozianu, fost viceprimar al Ploiestiului - n.red.). Asta e tot.

De aici pana la alte speculatii e drum lung. Colegii liberali, daca sunt de buna credinta, pot confirma acest lucru. S-a si masurat, in sondajele de opinie, care dintre variante erau mai bune la vremea respectiva", mai sustine Savu.

Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au interceptat o discutie avuta, pe 21 ianuarie 2011, intre Semcu si Catalina Bozianu, fost viceprimar la Ploiestiului.

"Am vorbit cu tovarasul Crin. L-am sunat, nu mi-a raspuns si in 2 minute ma suna inapoi. Lejer, foarte asa... Stie de toate dedesubturile lui Ghita, dar el a vorbit cu Ponta. Si i-a zis 'Bai, e problema voastra, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu conteaza care'.

Si el... tot el zice... 'Bai Adi, sa fiu sincer si drept, eu cred ca ar fi mai important judetul, ca la Ploiesti e Catalina, e organizatia, avem fieful totusi de nivel... nu-mi fac probleme. Dar in judet...' Exact gandirea mea. Stii?", ii spune Semcu lui Bozianu.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reactie PSD stenograme Ponta, #Ponta interceptari Hertanu, #Ghita interceptari Hertanu, #tovarasul Crin interceptari Hertanu, #Ponta dosar Iulian Hertanu , #DNA