PNL il vrea pe Ponta plecat de la Palatul Victoria: A intins la maximum coarda

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 13:56
3614 citiri
PNL il vrea pe Ponta plecat de la Palatul Victoria: A intins la maximum coarda

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL, considera ca este un act de iresponsabilitate ca Victor Ponta sa nu-si dea demisia, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa in dosarul Turceni-Rovinari, in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

"Sustin cererea presedintelui adresata prim-ministrului Ponta de a demisiona. Victor Ponta a devenit incompatibil moral si politic pentru functia de prim-ministru. Daca nu-si va da demisia, ar fi un nou act de iresponsabilitate, care ar putea arunca Romania in instabilitate politica", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Ponta, urmarit penal de DNA - LIVE

La randul lor, co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au precizat, intr-un comunicat de presa, ca "situatia in care premierul Victor Ponta a ajuns, astazi, face ca demisia din functie sa fie una obligatorie".

"Acest gest nu poate astepta. Orice intarziere este de natura a pune Romania intr-o postura ingrata in relatia cu partenerii internationali. Nu avem de a face cu tematica politica, asa cum incearca sa prezinte situatia Victor Ponta, ci cu acuzatii de o maxima gravitate, care, pana la lamurirea lor, afecteaza grav credibilitatea interna si externa a Guvernului si fac, din aceasta perspectiva, extrem de dificila continuarea actului de guvernare, in conditii de eficienta si buna reprezentare", sustin liderii PNL.

"Facem, totodata, apel la social-democratii care mai au o urma de luciditate sa-l sfatuiasca pe Victor Ponta sa renunte la functia guvernamentala", continua acestia.

De asemenea, deputatul PNL Raluca Turcan a spus ca "Victor Ponta a intins la maximum coarda respectului fata de institutiile statului si a suprematiei legii".

"A sfidat, a batjocorit, a pus mai presus de lege si democratie interesul partenerului sau de afaceri, al clientelei lui politice. Victor Ponta si-a ingropat nu doar viitorul politic, ci si partidul (...) L-a aparat pe Dan Sova pentru ca justitia sa nu ajunga la el.

Nu mai e niciun dubiu ca la noi coruptia sta la masa guvernului, sta chiar in capul mesei. (...) Vom vota la vedere pentru inceperea urmaririi penale in parlament", a declarat deputatul PNL intr-un comunicat transmis Ziare.com.

Premierul Victor Ponta a mers, vineri dimineata, la sediul DNA din Capitala, unde i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal, avand calitatea de suspect, in dosarul Turceni-Rovinari in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

Premierul Ponta, audiat la DNA in dosarul lui Sova

Premierul Ponta, urmarit penal: spalare de bani si 17 infractiuni de fals

Ca urmare a acestor acuzatii DNA, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta. In replica, prim-ministrul a spus ca Parlamentul l-a numit in functie si doar Parlamentul il poate demite.

Ponta nu demisioneaza, desi este urmarit penal si Iohannis i-a cerut sa plece

Acuzatiile impotriva lui Ponta vizeaza activitatea sa anterioara de avocat, mai exact de reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in dosarul privind fapte de coruptie savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari in legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica, potrivit unui comunicat DNA.

Astfel, Victor Ponta este suspectat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor. Procurorii anticoruptie arata ca, printre altele, premierul a falsificat 16 acte prin metoda copy-paste din documentele altor avocati, ce sustin ca nu au lucrat niciodata cu premierul.

Avocatul Ponta, acuzat de DNA inclusiv de fals in acte prin metoda copy-paste

D.T.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Predoiu Ponat demisia, #Ponta demisie, #Ponta DNA , #DNA