Ponta aflase din presa ca DNA ii pune sechestru pe avere: Ce gest a facut de dragul sotiei

Luni, 13 Iulie 2015, ora 22:03
17679 citiri
Ponta aflase din presa ca DNA ii pune sechestru pe avere: Ce gest a facut de dragul sotiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca aflase din presa ca DNA urmeaza sa ii instituie sechestru pe avere in dosarul de coruptie, asa ca avocata sa a depus contractul unui apartament pe care il detine prim-ministrul la Directia Nationala Anticoruptie.

"Procurorii apreciaza ca toti cei din dosar au produs un prejudiciu de 180.000 de lei si eu, evident, am pus la dispozitie apartamentul pe care il detin. Citisem la 10:00 in presa, pe surse, ca la 11:00 DNA urmeaza sa puna sechestru...sotia mea e europarlamentar, nu voiam sa ii sechestreze contul sau ceva. Dar e o procedura normala", a explicat Victor Ponta, invitat la emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

Jurnalistul Mihai Gadea s-a aratat surprins si l-a intrebat daca, intr-adevar, a aflat de pe un site ca DNA va impune masura asiguratorie a sechestrului pe bunurile sale. "Da, asta dovedeste ca presa e foarte bine informata", a raspuns prim-ministrul.

De asemenea, Victor Pona si-a reprosat lui insusi ca DNA si alte institutii din Romania nu au nicio cale de acces optima pentru persoanele cu dizabilitati. A simtit-o pe pielea lui, cand s-a prezentat, luni, in carje la DNA, a marturisit premierului.

"Nu e doar cladirea DNA, sunt si alte institutii care nu au o cale de acces pentru persoane cu adevarate dizabilitati, la mine e temporar. M-am simtit vinovat, sunt convins ca exista si alte institutii, am rugat-o pe Rovana Plumb sa facem un control. M-am vazut si pe mine cu carje si mi-am dat seama ce inseamna sa ai mereu nevoie. A fost un autorepros", a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta, inculpat oficial in dosarul lui Sova - DNA i-a pus sechestru pe avere

Victor Ponta a fost inculpat oficial, luni dimineata, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul Turceni-Rovinari in care este implicat si Dan Sova.

De asemenea, procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatului Victor Ponta.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ponta sechestru DNA, #Ponta sechestru DNA apartament , #DNA