Ponta, Ghita si "tovarasul Crin", in interceptarile unui fost vice CJ Prahova, retinut in dosarul lui Hertanu

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 19:33
8313 citiri
Ponta, Ghita si "tovarasul Crin", in interceptarile unui fost vice CJ Prahova, retinut in dosarul lui Hertanu
Foto: Ziare.com

Numele prim-ministrului Victor Ponta si al "tovarasului Crin" apar in interceptari ale procurorilor DNA privindu-l pe Adrian Semcu, fost vicepresedinte al CJ Prahova si actual director general al SC Hidro Prahova, retinut miercuri pentru trafic de influenta in dosarul in care cumnatul lui Ponta, Iulian Hertanu, este urmarit penal.

Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au interceptat o discutie avuta, pe 21 ianuarie 2011, intre Semcu si Catalina Bozianu, fost viceprimar la Ploiestiului, scrie Evenimentul Zilei:

"Catalina Bozianu: Am vorbit cu asta.

Adrian Semcu: Da?

Catalina Bozianu: Pai a zis macar sa o rezolve asa..., jumate, adica sa-i dea ree.

Adrian Semcu: Aha.

Catalina Bozianu: Si diseara, cand termina acela, ca se duce nu stiu unde, se mai intalnesc o data, pe seara.

Adrian Semcu: Dar nu au dat inca verdictul aia?

Catalina Bozianu: Nu, nu.

Adrian Semcu: Dar cat crezi ca mai dureaza? Sau el ce zice?

Catalina Bozianu: Ma, el zice ca deseara ar avea un raspuns mai clar. La 7, nu stiu cand are intalnirea, a zis ca, cum termina acolo, ma suna iar si daca e ceva mai mult de vorbit, maine ori ma duc pana la jumatea drumului ori vine el, ori nu stiu... ceva de genul asta.

Adrian Semcu: Ihi.

Catalina Bozianu: Cam asa am discutat cu el.

Adrian Semcu: Am vorbit cu tovarasul Crin.

Catalina Bozianu: Da?

Adrian Semcu: L-am sunat, nu mi-a raspuns si in 2 minute ma suna inapoi. Lejer, foarte asa... Stie de toate dedesubturile lui Ghita, dar el a vorbit cu Ponta. Si i-a zis 'Bai, e problema voastra, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu conteaza care'. Si el... tot el zice... 'Bai Adi, sa fiu sincer si drept, eu cred ca ar fi mai important judetul, ca la Ploiesti e Catalina, e organizatia, avem fieful totusi de nivel... nu-mi fac probleme. Dar in judet...' Exact gandirea mea. Stii?

Catalina Bozianu: Da"

DNA a anuntat, miercuri, prin intermediul unui comunicat, ca procurorii de la DNA Ploiesti au dispus retinerea lui Adrian Semcu, precum si a lui Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting, pentru dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala.

Astfel, in perioada august 2010 - aprilie 2011, in schimbul unei sume de bani, Semcu, in calitate de vicepresedinte al CJ Prahova, folosindu-se si de influenta pe care o avea la reprezentanti ai conducerii Hidro Prahova si in intelegere cu Boeru, reprezentantul SC Romair Consulting, l-a ajutat pe acesta din urma ca asocierea din care facea parte sa castige la licitatie un contract de achizitie publica, finantat in majoritate din fonduri europene, se arata in comunicat.

Contractul, in valoare de 25.085.000 lei, face parte din proiectul european "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova" (avand ca autoritate contractanta Hidro Prahova). Pentru sprijinul acordat la obtinerea contractului, in luna ianuarie 2012, Semcu a primit de la Boeru suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro), mai transmite DNA.

In acest dosar, pe langa Iulian Hertanu, mai sunt urmariti penal si deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si tatal celui din urma, Mircea Cosma, presedintele suspendat al CJ Prahova.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#Ponta interceptari Hertanu, #Ghita interceptari Hertanu, #tovarasul Crin interceptari Hertanu, #Ponta dosar Iulian Hertanu , #DNA