Ponta s-a suparat pe presa si ataca "tigaia" Realitatii TV si "obedienta" Agerpres

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 13:10
6134 citiri
Ponta s-a suparat pe presa si ataca "tigaia" Realitatii TV si "obedienta" Agerpres
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul prim-ministru Victor Ponta s-a suparat din nou pe presa. Deputatul PSD a atacat Realitatea TV si Agerpres.

Pe Ponta l-a deranjat modul in care o jurnalista Realitatea TV i-a adresat intrebari, marti, cand s-a prezentat la audieri la ICCJ, in dosarul Turceni-Rovinari.

Cat despre Agerpres, Ponta este nemultumit ca agentia de presa a statului manifesta, in opinia sa, obedienta fata de noua Putere.

"Politica anului 2016!

- o zi cu o procedura normala la ICCJ dar si cu 'procedura' politico-mediatica din curtea instantei;

- o fata de la Realitatea TV care va tipa la mine tot drumul din curte pana la intrare (ca sa vada Gusa ca isi face datoria). Iar eu ii voi zambi domnisoarei in tacere, calm si afectuos, dar totusi atent sa nu scoata o tigaie de sub microfon si sa ma si pocneasca in cap macar sa spun ceva acolo", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Ponta, audiat la DNA in noul dosar al lui Sebastian Ghita (Video)

De asemenea, fostul prim-ministru a fost nemultumit si de faptul ca Agerpres avea drept stire principala inceperea audierilor in acest dosar, amintind ca in mandatul sau a fost numita conducerea institutiei de presa.

"- ziua incepe cu o stire principala la Agerpres a carei conducere vrea sa se arate obedienta si lingusitoare cu noua Putere ca poate se uita ca a fost numita de vechea Putere si ramane in functie schimband barca si facand 'servicii';

- o multime de jurnalisti enervati pe buna dreptate ca sunt pusi de sefi sa piarda ore in sir la ICCJ, desi ei saracii stiu foarte bine ca nici eu, nici altcineva nu facem niciodata declaratii acolo - deci nicio stire;

- o audiere a bietului Laurentiu Ciurel (victima colaterala) care nu va interesa pe niciun jurnalist deoarece nu are nicio treaba cu mine;

- un nou termen stabilit de instanta si o noua zi ca cea de azi cu Agerpres, fete de la Realitatea etc.", relateaza Ponta.

Ponta si Dragnea - alba, neagra cu libertatea de exprimare

In dosarul Turceni-Rovinari, Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

Ponta, critic cu Realitatea TV si cu trustul lui Adrian Sarbu

De cand a ajuns prim-ministru, Ponta a atacat mai multe institutii de presa, printre care si Ziare.com, pe 20 aprilie 2015: "ATENTIUNE ATENTIUNE! Ordin de seara pe unitate - editoriale de infierare proletara a lui Ponta".

Insa fostul premier a atacat si Realitatea Media, scriindu-le copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, in luna septembrie 2015, pentru a le atrage atentia asupra institutiei de presa care, potrivit fostului premier, "eludeaza grav prevederile legale si obligatiile fiscale", dar care ar sustine ca are "protectia si sprijinul" PNL.

Ponta, nou atac la Realitatea TV - le scrie lui Gorghiu si Blaga: Ii iertati daca ajungeti la guvernare?

Atunci, Ponta a precizat ca ANAF a cerut in instanta falimentul societatii si a facut sesizare penala la Parchetul ICCJ: "ANAF a intreprins toate masurile legale posibile (cerere faliment la Tribunalul Bucuresti Sectia a VII-a civila, sesizare penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sesizare CSM) insa toate acestea au ramas fara efect concret pana in prezent, fiind 'in lucru' (ceea ce evident ca arata o disfunctionalitate in activitatea judecatorului sindic responsabil) ".

"In cazul in care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veti continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriase sau veti considera ca acestia trebuie 'iertati' ca un fel de recompensa pe care trebuie sa o acordati pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. il primeste in aceasta perioada? Da sau Nu?", a mai scris Ponta.

Ponta, un nou atac la Adrian Sarbu: I-am spus ca trebuie sa plateasca taxe, a spus ca nu crede

In luna decembrie 2014, cu o luna si jumatate inainte ca patronul Mediafax Group, Adrian Sarbu, sa fie arestat pentru delapidare si spalare de bani, Ponta l-a atacat pe acesta, spunand ca omul de afaceri nu vrea in continuare sa isi plateasca taxele. Cu cateva luni inainte, Ponta il atacase pe Sarbu in contextul in care se declansase ancheta impotriva presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, despre care s-a spus ca facea trafic de influenta din biroul premierului de la Palatul Victoria.

"N-a fost nimeni la mine in birou. Nu nimeni, as minti. N-au fost domnul Duicu cu domnul Toba. A fost domnul Sarbu (Adrian Sarbu - n.red.) in schimb si mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot si de atunci sunt tot felul de atacuri", a sustinut fostul premier in luna septembrie 2014, potrivit Agerpres.

Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita" (Video)

Si Liviu Dragnea a criticat Realitatea TV, dar intr-o maniera moderata fata de Victor Ponta. "Acest post de televiziune si-a facut un titlu de glorie din sustinerea lui Klaus Iohannis, la alegerile prezidentiale. Acum vad ca exista un nou proiect politic: Marian Vanghelie. Va doresc succes", spunea Dragnea, in luna ianuarie 2015, chiar in cadrul unei emisiuni la acest post TV, in contextul disensiunilor din PSD dintre Marian Vanghelie si o parte din conducerea de atunci a partidului.

F.N.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Victor Ponta jurnalista Realitatea TV, #Ponta audiat ICCJ, #Ponta audiat dosar Turceni Rovinari, #Ponta ICCJ Turceni Rovinari , #DNA