Ponta, sechestru pe apartament - are de platit peste 51.000 de lei

Miercuri, 19 August 2015, ora 14:07
17410 citiri
Ponta, sechestru pe apartament - are de platit peste 51.000 de lei
Foto: B1TV

Prim-ministrului Victor Ponta i s-a pus sechestru asigurator pe un apartament aflat in proprietatea sa, premierul avand de platit o suma de peste 51.000 de lei, reprezentand prejudiciul in dosarul Turceni-Rovinari.

Ca urmare a finalizarii raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza, miercuri, inculpatului Victor Ponta i s-a inmanat un exemplar al expertizei si i s-a comunicat faptul ca s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament aflat in proprietatea inculpatului, in vederea recuperarii prejudiciului, se arata intr-un comunicat al DNA.

Ponta a venit din nou la DNA: I s-a cerut demisia. Premierul zice ca statul ii e dator

Potrivit raportului de expertiza, prejudiciul produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala retinuta in sarcina premierului se ridica la suma de 51.321,80 lei.

DNA mai informeaza ca prejudiciul consta in obligatiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA "Sova si Asociatii", reprezentata de Dan Sova, cu ajutorul lui Victor Ponta, in calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor -Viorel".

Ajutorul a constat in faptul ca Ponta a pus la dispozitia firmei de avocatura a lui Dan Sova inscrisuri falsificate (facturi si rapoarte de activitate), menite sa justifice viitoarele plati pentru prestarea unor activitati juridice fictive ale lui Victor Ponta, subliniaza Directia Nationala Anticoruptie, adaugand ca, in realitate, Ponta nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala pentru firma de avocatura a lui Dan Sova.

Prejudiciul de 51.321,80 lei a rezultat din faptul ca platile facute de firma lui Dan Sova catre Ponta, in cuantum de 181.439,98 lei, reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegala a bazei de impozitare a SCA "Sova si Asociatii".

DNA aminteste ca Ponta este cercetat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, iar Sova este cercetat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Ponta, dupa ce a fost huiduit la DNA: Un singur om mi-a cerut demisia, era Gorghiu deghizata!

Victor Ponta a mers la audieri, miercuri dimineata, la sediul DNA. La sosire, in jurul orei 10:50, premierul nu a facut declaratii, fiind huiduit de cativa oameni prezenti, unii dintre ei cerandu-i demisia.

La observatia unei jurnaliste ca oamenii ii cer demisia, Victor Ponta a replicat: "Cine-s oamenii?". De asemenea, acesta a refuzat sa raspunda la intrebarea daca isi va da demisia in cazul in care va fi trimis in judecata.

Prim-ministrul a parasit sediul DNA la scurt timp, dupa nici 20 de minute. La iesire, Ponta a precizat ca nu a fost audiat: "O sa dau declaratii cand ma cheama procurorul cu avocatul".

Aceasta este a treia oara cand Victor Ponta este audiat la DNA, dupa vizitele din lunile iunie si iulie.

F.N.

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...