Ponta, sechestru pe apartament - are de platit peste 51.000 de lei

Miercuri, 19 August 2015, ora 14:07
17268 citiri
Ponta, sechestru pe apartament - are de platit peste 51.000 de lei

Prim-ministrului Victor Ponta i s-a pus sechestru asigurator pe un apartament aflat in proprietatea sa, premierul avand de platit o suma de peste 51.000 de lei, reprezentand prejudiciul in dosarul Turceni-Rovinari.

Ca urmare a finalizarii raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza, miercuri, inculpatului Victor Ponta i s-a inmanat un exemplar al expertizei si i s-a comunicat faptul ca s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament aflat in proprietatea inculpatului, in vederea recuperarii prejudiciului, se arata intr-un comunicat al DNA.

Ponta a venit din nou la DNA: I s-a cerut demisia. Premierul zice ca statul ii e dator

Potrivit raportului de expertiza, prejudiciul produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala retinuta in sarcina premierului se ridica la suma de 51.321,80 lei.

DNA mai informeaza ca prejudiciul consta in obligatiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA "Sova si Asociatii", reprezentata de Dan Sova, cu ajutorul lui Victor Ponta, in calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor -Viorel".

Ajutorul a constat in faptul ca Ponta a pus la dispozitia firmei de avocatura a lui Dan Sova inscrisuri falsificate (facturi si rapoarte de activitate), menite sa justifice viitoarele plati pentru prestarea unor activitati juridice fictive ale lui Victor Ponta, subliniaza Directia Nationala Anticoruptie, adaugand ca, in realitate, Ponta nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala pentru firma de avocatura a lui Dan Sova.

Prejudiciul de 51.321,80 lei a rezultat din faptul ca platile facute de firma lui Dan Sova catre Ponta, in cuantum de 181.439,98 lei, reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegala a bazei de impozitare a SCA "Sova si Asociatii".

DNA aminteste ca Ponta este cercetat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, iar Sova este cercetat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Ponta, dupa ce a fost huiduit la DNA: Un singur om mi-a cerut demisia, era Gorghiu deghizata!

Victor Ponta a mers la audieri, miercuri dimineata, la sediul DNA. La sosire, in jurul orei 10:50, premierul nu a facut declaratii, fiind huiduit de cativa oameni prezenti, unii dintre ei cerandu-i demisia.

La observatia unei jurnaliste ca oamenii ii cer demisia, Victor Ponta a replicat: "Cine-s oamenii?". De asemenea, acesta a refuzat sa raspunda la intrebarea daca isi va da demisia in cazul in care va fi trimis in judecata.

Prim-ministrul a parasit sediul DNA la scurt timp, dupa nici 20 de minute. La iesire, Ponta a precizat ca nu a fost audiat: "O sa dau declaratii cand ma cheama procurorul cu avocatul".

Aceasta este a treia oara cand Victor Ponta este audiat la DNA, dupa vizitele din lunile iunie si iulie.

F.N.

Citeste si:
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Președintele USR Dacian Cioloș a transmis vineri, 3 decembrie, un mesaj în care critică numirea lui Marian Neacșu, condamnat în trecut la șase luni de închisoare, în postul de secretar...
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...