Victor Ponta a ajuns la DNA: Ma pravaliti! Mi-ati dat o camera in cap! (Video)

Luni, 13 Iulie 2015, ora 10:54
10173 citiri
Victor Ponta a ajuns la DNA: Ma pravaliti! Mi-ati dat o camera in cap! (Video)
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a ajuns, luni dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, cu putin timp inainte de ora 11:00.

"Eu n-am mai intalnit sa vreau sa ajung la DNA si dvs. sa nu ma lasati. Uitati ca este firul aici si ma pravaliti. Stati putin ca mi-ati dat o camera in cap. Va multumesc mult de tot", s-a rezumat la a spune Victor Ponta, straduindu-se sa treaca de marea de jurnalisti prezenti.

Ponta a plecat cum a venit de la DNA: Bai, mi-au rupt carja, pe bune!

Premierul a ajuns la DNA sprijinit in carje.

Foto: Digi 24

Victor Ponta merge astfel la DNA pentru prima oara dupa ce, pe 5 iunie, i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal, avand calitatea de suspect, in dosarul Turceni-Rovinari in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

Urmaritul penal Ponta tine cu dintii de fotoliul de la Palatul Victoria - Vezi principalele declaratii si momente ale zilei

Acuzatiile impotriva lui Ponta vizeaza activitatea sa anterioara de avocat, mai exact de reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in dosarul privind fapte de coruptie savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari in legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica, transmitea atunci DNA.

Premierul Ponta, urmarit penal: spalare de bani si 17 infractiuni de fals

Astfel, premierul este suspectat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor. Procurorii anticoruptie arata ca, printre altele, premierul a falsificat 16 acte prin metoda copy-paste din documentele altor avocati, ce sustin ca nu au lucrat niciodata cu premierul.

Ponta si-a dat demisia de la sefia PSD, de dragul partidului. Ramane simplu premier (Video)

De asemenea, audierea de luni dimineata vine la cateva ore dupa ce, duminica seara, Victor Ponta a anuntat, pe Facebook, ca isi da demisia din functia de presedinte al PSD, ramanand simplu membru de partid si premier.

Ponta a luat decizia ceruta insistent de Opozitie, dar neasteptata, din cauza ca este cercetat penal de DNA.

"Presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum!

Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!) ", a sustinut Victor Ponta.

Intoarcerea in tara si promisiunea pentru DNA

Miercuri, Victor Ponta s-a intors in tara, dupa operatia suferita in Turcia la genunchiul stang. Pe 28 iunie, prim-ministrul a spus ca se va intoarce in tara "in maxim doua saptamani", precizand ca, daca va fi nevoie, va merge la audieri la DNA in ziua sosirii in tara, insa a mentionat ca nu va veni in carje.

Victor Ponta s-a intors in tara: S-a dus la Guvern in carje

"In maxim doua saptamani pot sa vin acasa in Romania pe picioarele mele, nu in scaun cu rotile sau carje", a declarat premierul, intr-o interventie telefonica la B1 TV, pe 28 iunie.

Ponta anunta cand se intoarce in tara: In prima zi ma duc si la procuror, la audieri, la ce vrea el (Video)

Intrebat de jurnalistul Ion Cristoiu despre dosarul privind fapte produse inainte de a fi premier, cand lucra pentru casa de avocatura a lui Dan Sova, pentru care este urmarit penal de DNA, Ponta a facut cateva precizari.

"Este in faza de urmarire penala, avand in vedere ca au trecut opt ani de atunci. In prima zi cand vin in tara, sigur ca ma duc si la procuror", a promis premierul. Intrebat daca merge la audieri, a raspuns: "La ce vrea dansul".

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Ponta DNA, #Ponta audieri DNA, #Ponta carje DNA, #Ponta mers DNA, #Ponta sediu DNA , #DNA