Victor Ponta a scapat de controlul judiciar

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 19:15
8495 citiri
Victor Ponta a scapat de controlul judiciar
Foto: Facebook/Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a scapat de controlul judiciar impus in dosarul in care este acuzat de complicitate la spalare de bani.

In acest dosar, Ponta este acuzat ca ar fi luat 220.000 de euro pentru a organiza o vizita in Romania a unei "personalitati politice straine", despre care deputatul Sebastian Ghita, si el acuzat in dosar, spune ca este fostul premier britanic Tony Blair.

Prin aceasta intalnire, Ponta urmarea sa castige capital electoral, pentru ca in acel an, 2012, urmau sa aiba loc alegeri locale si parlamentare. DNA sustine ca cei 220.000 de euro au fost obtinuti prin persoane interpuse, de la omul de afaceri.

La schimb, omul de afaceri a fost desemnat candidat al partidului, in cadrul unui colegiu electoral din judetul Prahova, iar dupa alegeri acesta a ajuns deputat in Parlament.

Vizita politicianului strain a fost organizata printr-o organizatie nonprofit si apolitica pentru a induce ideea ca intalnirea ar fi avut loc la initiativa sa si nu a lui Victor Ponta, anunta DNA.

Fostul premier contestase la Inalta Curte de Casatie si Justitie masura controlului judiciar.

#ponta scapa control judiciar, #Ponta control judiciar, #Victor Ponta control judiciar , #DNA