Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum comenteaza Ponta dezvaluirile facute de Udrea despre Kovesi si SRI

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 11:31
15966 citiri
Cum comenteaza Ponta dezvaluirile facute de Udrea despre Kovesi si SRI
Foto: B1TV

Victor Ponta dezminte categoric faptul ca ar fi fost influentat de Elena Udrea sau de alte persoane atunci cand a desemnat-o pe Laura Codruta Kovesi ca procuror sef al DNA, explicand ca a facut aceasta alegere in urma discutiilor "mai mult sau mai putin oficiale" cu partenerii externi.

Declaratiile au fost facute sambata, dupa interviul acordat vineri de Elena Udrea, in care aceasta a sustinut ca ea a fost cea care l-a convins pe Victor Ponta, pe atunci ministru interimar al Justitiei, sa o desemneze pe Kovesi la sefia DNA si totodata a lansat acuzatii grave de coruptie la adresa generalului Florian Coldea de la SRI.

Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita (Video)

Reactia SRI, dupa acuzatiile Elenei Udrea la adresa directorului interimar Coldea

Intrebat de jurnalistii prezenti la Sinaia, unde se desfasoara Comitetul Executiv al PSD, despre dezvaluirile facute de Elena Udrea, Victor Ponta a subliniat mai intai ca atat ea, cat si alti politicieni "au avut timp de ani de zile numai cuvinte de lauda la adresa SRI si DNA".

"De joi, a avut revelatia cat de rai sunt. Toata lumea intreba 'De ce nu ai zis miercuri? (...) E dreptul domniei sale de a se apara in fata unei situatii dificile. Nu e usor sa fii chemat sa dai raspunsuri la faptele penale de care esti acuzat (...)

99% din ce spune doamna Udrea nu stiu daca e adevarat sau nu. In general sunt lucruri extrem de spectaculoase si pot fi fanteziste", a mai spus Victor Ponta, precizand ironic: "numele meu mai apare in acest House of Card de Romania ca sa fie pentru dumneavoastra mai palpitant".

Udrea: Am discutat cu Ponta numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA. Nu si a Alinei Bica la DIICOT

In legatura cu numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA, Victor Ponta a sustinut ca a fost doar decizia lui.

"Nici doamna Udrea, nici alte doamne sau domni nu m-au influentat nici pozitiv, nici negativ. Decizia s-a bazat pe faptul ca institutiile internationale cu care Romania colaboreaza, CE dar si SUA - parteneri nostri -, mi-au transmis in discutii mai mult sau mai putin oficiale faptul ca e important pentru Romania sa aiba in fruntea DNA o persoana cu credibilitate", a mai declarat Victor Ponta, adaugand ca seful DNA nu trebuia sa ii "placa" lui.

"Am facut propunerea, a fost votata de CSM daca nu ma insel, si apoi aprobata de presedinte", a mai spus premierul.

Intrebat despre discutiile particulare mentionate de Elena Udrea, Victor Ponta a precizat ca el discuta cu toata lumea.

"Eu ma vad cu toti oamenii politici, asa e norma intr-o politica democratica, sa ai discutii cu toti, prieteni si adversari. Nu ma apuc sa povestesc, dar referitor la doamna Kovesi nu am discutat cu niciun alt om politic, niciodata!", a subliniat inca o data Victor Ponta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Udrea numire Kovesi DNA, #Ponta Udrea Coldea SRI, #Ponta Udrea Kovesi , #Elena Udrea
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Cine ar putea influienţa un om perfect integru ca Ponta?