Cum s-a trezit Ponta ca-i este dor de Boc (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Marti, 16 Aprilie 2013, ora 19:23
7984 citiri
Cum s-a trezit Ponta ca-i este dor de Boc (Opinii)

Si cum statea el asa, intr-o dunga filosofica, tinandu-se de coltul biroului sa nu-i cada falca peste feliile de tort aflat la dispozitia sa, premierul se trezi pomenindu-l pe mult hulitul si infieratul Emil Boc. In soapta, sa nu-l auda dusmanul de clasa, pentru ca sa stie ca nu doarme.

Si daca se incoarda Traian Basescu in drumul sau spre solidaritate guvernamentalo-cotroceana si zgarie cu unghiutele la usa portilor comunitare, nu m-as mira sa inceapa domnul Ponta sa-l pomeneasca si cu glas tare, cainandu-l: in grea criza te-ai aflat pana la glezne, Emile, si cat de bine inteleg eu cat te straduiai tu sa muti gaura dintr-o parte intr-alta fara sa priceapa populatia, ca sa nu iasa cu milioanele pe strazi!

Caci numai asta a mai ramas electoratului pentru a-si duce mana la nas, sa nu moara de ofilire: ca la coabitarea cu sila, un viol institutional si democratic, si la intorsaturile de glezna ce-o au in centru pe Laura Codruta Kovesi sa se adauge necesitatea unei pomeniri duioase in sensul inscrierii in categoria "am fost un dobitoc", spre calda liniste a natiunii si virtute a celor de-o pastoresc.

Dar daca n-ar fi exemplele am glasui in van. De pilda cercetarea, de unde se taie finantari pentru ca banii trebuie redirectionati. Oamenii de stiinta au fost anuntati ca institutia ministeriala care coordoneaza eligibilitatea proiectelor reduce la jumatate finantarea, deoarece ratele de succes la unele proiecte au fost neobisnuit de mari, de 70 la suta. Prin urmare, profesorii au fost chemati sa semneze un contract nou. In baza unui ordin care nu exista, sustin cercetatorii.

Multi dintre "beneficiari" traiesc in Romania si asemenea sucire nu mai este de natura sa le provoace frisoane. Dar ce te faci cu cei veniti din alte patrii pentru a se alatura unor colective care si-au propus sa materializeze teorii in legatura cu cancerul, aflate in procedura finala?

Si iata cum roata se intoarce, iar Romania, care plateste nu pentru ca ar fi inepta, ci deoarece are mereu sansa unor politicieni fara discernamantul necesar pentru a se prinde ca o tara fara strategii este condamnata la mediocritate, aduce pe noi culmi povestea istoriei care se repeta.

Numai ca daca nu vezi cat de importanta este cercetarea - de ce ai face-o cand ti-ai obtinut titlul de doctor stand la soare? - si nu ti-a spus nimeni ca omenirea a progresat datorita penibililor care si-au mancat sanatatea in laboratoare, soarta ta ca premier este pecetluita: vei ramane un pigmeu.

Cand scoteau naivii in strada ca sa ceara demisia lui Traian Basescu, liderii USL le-au promis romanilor ca nu vor repeta greselile lui Boc si vor finanta cateva domenii prioritare. Ghiciti care?

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...