Ziare.com

A treia rectificare bugetara din acest an a fost aprobata - ce institutii primesc mai multi bani

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 14:41

   

A treia rectificare bugetara din acest an a fost aprobata - ce institutii primesc mai multi bani
Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri a treia rectificare bugetara din 2014, in ciuda opozitiei Consiliului Fiscal, care a precizat ca este ilegala.

Ea cuprinde fondurile pentru plata in avans a titlurilor executorii castigate in instanta de catre bugetari, precum si cele pentru plata arieratelor, printre altele, informeaza Mediafax.

Anterior, Consiliul Fiscal a precizat ca a treia rectificare bugetara din acest an incalca mai multe prevederi legale si arata "incapacitatea Guvernului de programare si executie a bugetului", privind in special investitiile.

Guvernul vrea a treia rectificare bugetara. Consiliul Fiscal: E ilegala, dovada a incapacitatii

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Totusi, premierul Victor Ponta a mentionat, la debutul sedintei de miercuri, ca nu intelege opinia Consiliului Fiscal.

Ponta: FMI si CE sunt de acord cu rectificarea. Nu am sa inteleg niciodata opinia Consiliului Fiscal

"Putem sa nu mai platim nimic din ce trebuie sa platim in 2015, terminam anul cu deficit 0,2% din PIB, dar la anul tot trebuie sa platim titluri executorii, arierate, tor ceea ce vine din anii din urma. Este o decizie cu care sunt de acord Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Nu am sa inteleg niciodata punctul de vedere al celor de la Consiliul Fiscal, care spun sa nu platim ceea ce avem de platit prin hotarari judecatoresti. Aceasta rectificare ne ajuta sa platim hotararile judecatoresti definitive si irevocabile castigate de profesori, de functionari publici, de magistrati si este prima data cand nu vom mai avea deloc arierate la firme private ale Guvernului central sau autoritatilor locale", a spus Ponta in sedinta de guvern, in fata presei.

A treia rectificare bugetara pe anul 2014 s-a facut prin derogare de la legea care interzice efectuarea a mai mult de doua rectificari pe an si nu mai tarziu de 30 noiembrie.

Valcov: Rectificarea e pozitiva

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a spus ca Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE) sunt de acord ca Guvernul sa achite anticipat o parte din drepturile de natura salariala castigate de bugetari in urma unor hotarari judecatoresti.

Pe de alta parte, el a anuntat ca amanarea acestor plati ar insemna aplicarea unor dobanzi si penalitati echivalente cu 0,1-0,2% din PIB.

"Atat FMI cat si CE sustin proiectul de rectificare bugetara si apreciaza faptul ca Guvernul a reusit sa devanseze onorarea unor obligatii in 2014, creand spatiu fiscal pentru 2015", a declarat Valcov, dupa sedinta de Guvern.

Ministrul delegat pentru Buget a precizat ca rectificarea este pozitiva, veniturile fiind majorate cu 1,5 miliarde de lei.

Cine ia mai multi bani

Masura suplimenteaza bugetele Justitiei, Agriculturii, Transporturilor, Educatiei, Apararii, in principal pentru plata in avans a titlurilor executorii pentru bugetari, dar taie din bugetele Presedintiei, Parlamentului, Externelor, Economiei, cu un deficit de 2,2%.

A treia rectificare bugetara: Cine primeste mai multi bani si cui i se taie din venituri

Rectificarea este determinata de rezultatele calculate pentru intervalul 1 ianuarie-31 octombrie 2014, care scot in evidenta un excedent de 0,29% din PIB fata de un deficit de 1,18% din PIB aferent aceleiasi perioade a anului precedent.

Guvernul arata ca rezultatele economice de pana in prezent argumenteaza posibilitatea realizarii unei cresteri economice pe intregul an de 2,6%, fata de 2,2% cat se estimase la elaborarea legii bugetului de stat.

Veniturile si cheltuielile bugetului general consolidat vor fi majorate, pe sold, cu 1,3 miliarde lei, deficitul bugetului general consolidat mentinandu-se ca valoare nominala la 14,7 miliarde lei si ca pondere in PIB la 2,2%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5554 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La stalpul caznelor

"Romania, 2014 după alegeri, un camp de luptă presărat cu cadavre in putrefacție, unele mai proaspete, altele mai vechi. Cadavrul viu, Ponta, mai bantuie cu tristețe, cu hainele sfașiate atarnand jalnic peste bucăți de carne zdrențuite de pumnalele infipte cu abilitate prin te miri ce părți ale corpului in care rănile nu pot fi mortale.
L-au incolțit și l-au pus la stalpul caznelor unde-l chinuie in speranța că-și va arăta bărbăția, suportand cu eroism durerea. Mai incolo, cineva-i va da lovitura finală, cea de la care se moare și care te trimite pe Veșnicele Plaiuri ale Vanătoarei. Numai că Ponta nu e vanător, el e un necrofag schelălăitor, șiret și laș ce-și urmărește prada muribundă fără să indrăznească s-o atingă pană ce aceasta nu-și dă ultima suflare. El va ajunge in final pe Veșnicele Plaiuri ale Ce Ne Pică și Nouă.(...) Mai la o parte, tătucul Iliescu Ion clatină dojenitor din cap. Și doar le-a spus că jalnicul plăvan legat la stalpul caznelor e un biet carlan fără minte. Nu l-au ascultat, acum să sufere toți. Doar el va rămane sărac, cinstit și intangibil. Așa se face treaba, măi dragă: ii ții in lesă pe toți, le dai drumul la imbuibat dar ții minte fiecare imbucătură pe care-au inghițit-o și treci la catastif: 'jde milioane Cutare, țașpe milioane Cutărică… Care mișcă-n front, dă semne de lăcomie neautorizată, pac cu catastiful peste ochi: "vezi-vezi, c-o pățești!". Așa se ține partidul in fraie, măi dragă, cu șantaj liber consimțit. Ai vrut bogăție, lux, viloi, yacht, Dubai, conturi ofshore? Ai primit, dar totul are un preț, o scadență ce vine la un moment dat, in sinergia faptelor.Ion Iliescu oftă din adancul colonului suferind. Știu că odată cu carlanul acela ce nu inceta să țipe, să urle, să miaune jalnic cand un varf de cuțit lung ii sfarteca o bucățică de piele, se duce naibii tot ce-a construit el cu trudă, cu Moscova, cu agenturili. Mai oftă o dată și făcu semn cu degetul in jos, ca impărații romani cand decideau că un gladiator bun e un gladiator mort. Ceru lovitura de grație, il deranjau rugămințile, urletele și incă nu-și făcuse siesta de după amiază. Mai aruncă o ultimă privire spre cel ce avea să moară ***and și murmură ca pentru sine: "Hai, măi dragă, nu e nimic personal, pur și simplu ai intinat nobilele idealuri ale socialismului, măi animalule…"

http://politicstand.com/la-stalpul-caznelor/

 
 

 

Care Consiliu Fiscal? Ala care dadea aviz favorabil taierilor de

...salarii in 2010? Ce oribil!

 

un cetatean european

au impartit corect ,sa le dea domnul un an cu multe bucurii ,la multi ani 2015, guvernarea continua pentru popor.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor