Actorul Bogdan Stanoevici, propus ministru: A plecat din tara inainte de Revolutie, s-a intors in 2011 (Video)

Luni, 03 Martie 2014, ora 21:03
5848 citiri
Actorul Bogdan Stanoevici, propus ministru: A plecat din tara inainte de Revolutie, s-a intors in 2011 (Video)

Bogdan Stanoevici, propus pentru postul de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum "Sania albastra", de Ioan Carmazan, "Noi, cei din linia intai", de Sergiu Nicolaescu, si "Tertium non datur", de Lucian Pintilie.

Bogdan Stanoevici, nascut pe 22 ianuarie 1958, la Bucuresti, a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale" din Capitala.

Ponta a prezentat noul Guvern: PSD l-a validat, chiar daca e plin de tehnocrati tineri

In anii '80, actorul Bogdan Stanoevici a interpretat o serie de roluri principale in film si in teatru si era unul dintre cunoscutii membri al grupului SONG. Era destinat unei cariere de succes.

Cu doar cateva luni inainte de Revolutie, acesta a parasit Romania in 1989, stabilindu-se in Franta, unde si-a continuat cariera actoriceasca. Bogdan Stanoevici a revenit in Romania in anul 2011.

In perioada 1977-1989, acesta joaca in Romania in 13 lungmetraje, intre care "Eu, tu, si... Ovidiu" (1978), "Trandafirul galben" (1982), "Sa mori ranit din dragoste de viata" (1984), "Secretul lui Nemesis" (1987), "Francois Villon - Poetul vagabond" (1987), "Destinatia Mahmudia", de Alexandru Boiangiu, "Melodii la Costinesti", de Constantin Paun, "Noi, cei din linia intai", de Sergiu Nicolaescu, "Sania albastra", de Ioan Carmazan, si "Dans la cage", de Bogdan Dragulescu,.

Din 1989, acesta joaca in pelicule precum "Illusions", de Salah Sermini, "La guerre de vide", de Nicolas Cabos, "Bac 14", de Giovani Quene, "La Ferme", de Mathieu Zeitindjioglou, "Half Spirit", de Henri Barges, "Bingo", de Maurice Illouz, "L'engrenage", de Franck Nicotra, "Quicksand", de John Makenzie, "Toronto R-V", de Andra Nicols, si "Tertium non datur", de Lucian Pintilie.

De asemenea, in perioada 1979 - 1989, Bogdan Stanoevici joaca, in Romania, in zece piese de teatru, printre care "Jocul dragostei si al intamplarii", de D. Galgotiu, "Asteptand pe altcineva", de Tudor Marascu, "Fata din andros", de Grigore Gonta, iar in 1991 a jucat in "Ces fous hypocrites", de Bogdan Stanoevici, urmand spectacole precum "Faisons un reve", de Jaques Lorcey, "Le systeme ribadier", de Bogdan Stanoevici, "Les dix petits negres", de Marc Lesage, "Dr. Jekill & Mr. Hyde", de Marc Lesage, "Le Premier", de Marc Lesage, "Les portes du ciel", de Stephan Hillel, "Nietzsche, Wagner et autres Cruautes", de Marc Lesage, iar in 2006 joaca in "Love".

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...