Actorul Bogdan Stanoevici, propus ministru: A plecat din tara inainte de Revolutie, s-a intors in 2011 (Video)

Luni, 03 Martie 2014, ora 21:03
6078 citiri
Actorul Bogdan Stanoevici, propus ministru: A plecat din tara inainte de Revolutie, s-a intors in 2011 (Video)
Foto: Antena2/Arhiva

Bogdan Stanoevici, propus pentru postul de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum "Sania albastra", de Ioan Carmazan, "Noi, cei din linia intai", de Sergiu Nicolaescu, si "Tertium non datur", de Lucian Pintilie.

Bogdan Stanoevici, nascut pe 22 ianuarie 1958, la Bucuresti, a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale" din Capitala.

Ponta a prezentat noul Guvern: PSD l-a validat, chiar daca e plin de tehnocrati tineri

In anii '80, actorul Bogdan Stanoevici a interpretat o serie de roluri principale in film si in teatru si era unul dintre cunoscutii membri al grupului SONG. Era destinat unei cariere de succes.

Cu doar cateva luni inainte de Revolutie, acesta a parasit Romania in 1989, stabilindu-se in Franta, unde si-a continuat cariera actoriceasca. Bogdan Stanoevici a revenit in Romania in anul 2011.

In perioada 1977-1989, acesta joaca in Romania in 13 lungmetraje, intre care "Eu, tu, si... Ovidiu" (1978), "Trandafirul galben" (1982), "Sa mori ranit din dragoste de viata" (1984), "Secretul lui Nemesis" (1987), "Francois Villon - Poetul vagabond" (1987), "Destinatia Mahmudia", de Alexandru Boiangiu, "Melodii la Costinesti", de Constantin Paun, "Noi, cei din linia intai", de Sergiu Nicolaescu, "Sania albastra", de Ioan Carmazan, si "Dans la cage", de Bogdan Dragulescu,.

Din 1989, acesta joaca in pelicule precum "Illusions", de Salah Sermini, "La guerre de vide", de Nicolas Cabos, "Bac 14", de Giovani Quene, "La Ferme", de Mathieu Zeitindjioglou, "Half Spirit", de Henri Barges, "Bingo", de Maurice Illouz, "L'engrenage", de Franck Nicotra, "Quicksand", de John Makenzie, "Toronto R-V", de Andra Nicols, si "Tertium non datur", de Lucian Pintilie.

De asemenea, in perioada 1979 - 1989, Bogdan Stanoevici joaca, in Romania, in zece piese de teatru, printre care "Jocul dragostei si al intamplarii", de D. Galgotiu, "Asteptand pe altcineva", de Tudor Marascu, "Fata din andros", de Grigore Gonta, iar in 1991 a jucat in "Ces fous hypocrites", de Bogdan Stanoevici, urmand spectacole precum "Faisons un reve", de Jaques Lorcey, "Le systeme ribadier", de Bogdan Stanoevici, "Les dix petits negres", de Marc Lesage, "Dr. Jekill & Mr. Hyde", de Marc Lesage, "Le Premier", de Marc Lesage, "Les portes du ciel", de Stephan Hillel, "Nietzsche, Wagner et autres Cruautes", de Marc Lesage, iar in 2006 joaca in "Love".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Bogdan Stanoevici actor ministru, #Ponta guvern Bogdan Stanoevici, #Bogdan Stanoevici actor roluri , #guvern