Andronescu ar putea fi propusa la Educatie - anuntul, facut odata cu cel de la Cultura

Marti, 19 Iunie 2012, ora 18:07
2970 citiri
Andronescu ar putea fi propusa la Educatie - anuntul, facut odata cu cel de la Cultura

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca exista posibilitatea ca Ecaterina Andronescu sa fie propunerea sa pentru portofoliul Educatiei, el precizand ca nu a luat inca o decizie in acest sens si ca va face propunerea odata cu cea de la Cultura.

Intrebat daca exista posibilitatea ca Ecaterina Andronescu sa fie propusa ministru la Educatie, Ponta a raspuns: "Exista. Trebuie sa fac propunerea pentru ca zilele urmatoare, pe 30, expira cele 45 de zile de intermat ale lui Liviu Pop. Nu am luat aceasta decizie".

Ponta a spus ca este foarte multumit de modul in care ministrul interimar Liviu Pop a reusit sa organizeze sesiunea de Bacalaureat.

Intrebat daca are in vedere sa-l titularizeze pe Pop, Ponta a raspuns: "Nu am zis asta. Va trebui o propunere pentru Cultura, atunci facem ambele propuneri odata".

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, raspunzandu-le jurnalistilor care l-au intrebat despre interimatul de la Ministerul Educatiei si despre propunerea pentru acest portofoliu, ca nu nu a luat inca o decizie, spunand apoi ca are si el premonitii, precum Basescu, ca Andronescu va fi ministru.

"Comisia (de la Ministerul Educatiei - n.r.) era formata de Funeriu tot ca o arma impotriva profesorilor cu care avea el razboaie - cu Marga, cu Andronescu - ca Funeriu a stat ministru ca sa se razboiasca cu Marga si cu Andronescu. Si va spun ca domnul Marga e ministru si ca doamna Andronescu va fi ministru, ca sa rezolvam cu Funeriu si cu razboaile lui", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa.

Solicitat sa dea detalii despre incheierea interimatului la Ministerul Educatiei si despre nominalizarea Ecaterinei Andronescu drept ministru, Ponta a raspuns: "O sa va comunic decizia".

"Nu am vorbit cu nimeni deocamdata. Aseara m-am intors la 23.30. Am si eu premonitii, ca si Basescu, stiti cum - nu doar Basescu stie cu o saptamana inainte ce se va intampla. Incep sa am si eu premonitii", a spus Ponta.

Ioan Mang, nominalizat pentru postul de ministru al Educatiei dupa ce persoana propusa initial, Corina Dumitrescu, a fost retrasa de premierul Victor Ponta in urma unor probleme legate de CV-ul acesteia, a demisionat in 16 mai in urma acuzatiilor de plagiat care i-au fost aduse.

Premierul Victor Ponta anunta ca Ioan Mang a solicitat sa fie eliberat din postul de ministru al Educatiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fara presiunea portofoliului, sa "restabileasca adevarul" in urma acuzatiilor de plagiat.

Interimatul la conducerea ministerului este asigurat de catre ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmand ca in termenul legal de 45 zile sa fie nominalizat un alt ministru.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, declara, joi, ca nu i s-a propus sa ramana la conducerea institutiei si dupa sfarsitul lunii iunie, cand ar urma sa ii expire mandatul.

Liviu Pop, fost secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a intrat in componenta cabinetului Ponta ca ministru delegat pentru Dialog Social.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...