Cand se va maturiza Guvernul Ponta? (Opinii)

Vineri, 17 August 2012, ora 08:01
2390 citiri
Cand se va maturiza Guvernul Ponta? (Opinii)

A devenit deja o obisnuinta care vad ca nu mai socheaza pe nimeni, ca atunci cand Guvernul Ponta nu vrea, nu poate sau nu are cu ce sa faca un anumit lucru, sa arunce imediat vina pe guvernul de dinainte, dovada nu numai a incapacitatii, ci si a imaturitatii politicienilor care il alcatuiesc.

Intrebat de ce nu a acordat olimpicilor premiile meritate, premierul Ponta a raspuns prompt si pe nerasuflate ca exista o ordonanta a Guvernului Boc care interzice premierea acestor copii. N-a fost insa in stare sa spuna despre ce ordonanta este vorba pentru ca asa ceva, care sa anuleze premierea elevilor participanti si premiati la Olimpiadele Internationalele, nici nu exista.

Exista insa Ordinul 4371 din 06.06.2012, emis de fostul ministru interimar Liviu Pop, care stabileste cuantumul premiilor acestor tineri minunati, lucru pe care Ponta ar fi trebuit sa-l stie si sa faca ce trebuie pentru ca banii sa ajunga la elevi.

Premierea olimpicilor trebuia sa se desfasoare firesc, fara scandal si acuze nefondate, fara aratari cu degetul inspre unii sau altii.

E foarte greu, insa, ca din postura deloc magulitoare in care se afla domnul Ponta sa poata aprecia performanta scolara, stiind instinctiv ca el, niciodata, nu va fi apreciat de un om inteligent.

Oricum, e mult mai simplu si mai usor ca, in situatia de fata, cand Romania se rostogoleste vizibil, cu fiecare zi care trece, sa platesti sute de mii de euro pe organizarea unui concert care are ca scop promovarea brandului turistic, acelasi care a fost hulit de USL pe cand era in Opozitie.

In opinia lui Hellvig, actualul ministru de la Dezvoltare si Turism, vinovata de acest lucru este Elena Udrea, fosta sefa. Desi au trecut mai bine de trei luni de cand face parte din guvernul care conduce sau ar trebui sa conduca tara, domnul Hellvig inca nu realizeaza acest lucru, nu intelege ca trebuie sa-si intre in rol si sa-si asume niste responsabilitati.

Si ca o incununare a zilei de miercuri, cand au curs acuze inspre fostul Guvern Boc, pe care nu-l apar, dar ii compatimesc pe cei care se preteaza la asa ceva ca sa-si mascheze neputinta, premierul Ponta ii cere imperios presedintelui suspendat sa opreasca prigoana procurorilor impotriva celor care au votat la referendum.

Cred ca aici ar trebui niste clarificari. Cei din USL spun despre Basescu ca nu mai are nici un fel de atributii, ca nu este altceva decat un simplu cetatean. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, insa, in functie de interese si din dorinta de a-l culpabiliza cat se poate de des, pentru tot ce se intampla in tara asta, aceiasi oameni il acuza.

Ar trebui sa stim si noi cei care, zi de zi, urmarim circul la televizor, care este acum Basescu cel adevarat: cetateanul simplu sau cel care inca mai detine puteri pe care le foloseste ca sa-i faca-n ciuda USL-ului. Politicienii de la putere ar trebui sa se hotarasca sa stim si noi despre ce vorbim.

E drept, procuratura face niste anchete in urma unor sesizari, dar nu impotriva celor care au votat la referendum, asa cum voit se exagereaza pentru a induce teama, nesiguranta si revolta. Sunt verificate localitatile care au inregistrat la vot niste prezente de-a dreptul halucinante, mult peste numarul locuitorilor, si unele persoanele despre care se crede ca ar fi votat de mai multe ori.

Aceste anchete nu ar trebui sa sperie pe nimeni, nu sunt facute ca sa intimideze si nimanui nu-i este permis sa le opreasca, nici chiar presedintelui suspendat.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ponta olimpici internationali premii, #Hellvig concert Lady Gaga, #Ponta ancheta procurori , #guvern