Cate lovituri mai poate incasa Ponta? (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 12:40
6935 citiri
Cate lovituri mai poate incasa Ponta? (Opinii)
Foto: gov.ro (Arhiva)

In netarmurita sa elocventa, marele intelectual al democrat-liberalilor cu apucaturi totalitare in Parlament, nici mai multul, nici mai putinul - Ioan Oltean isi imbarbata pe vremuri trupa de slujitori ai interesului national din PDL urandu-i sefului cel mic - Emil Boc, recte telepaticul de serviciu al Cotroceniului plantat pe varfuri in Palatul Victoria, omul gata oricand sa mai editeze ceva perfect, s.a.m.d, ca "premierul Boc inca nu a incasat destul, inca mai e loc sa incaseze!"

Ideea ilustrului strateg din Bistrita era ca Boc poate si trebuie sa stea, pe varfuri daca se poate, la incasat pumni si picioare, pentru ca are cum si unde sa le duca. Sa stea la primit, pana cand masurile de austeritate isi vor produce efectele pozitive.

Abia apoi, domnul Oltean il vedea eliberat si lasat la vatra pe micul si totusi durul Boc. N-a fost sa fie, cum spune o vorba romaneasca. Boc ar mai fi rezistat el, dar nu mai rabda poporul iesit deja in strada sa vada cum presedintele ajunsese sa dicteze in emisiuni televizate reforma sanatatii si sa umileasca singurii oameni de isprava din tara.

Asa ca Boc a sucombat inainte de vreme. Dupa trei ani de taieri, haos legislativ, reforme inadecvate si masuri anticriza ajunse anti-economie, Boc a fost schimbat exact cand trebuia - cand vremurile au cerut un sacrificiu major.

Viata nu a urmat planul sefului de autobaza Oltean, insa invataturile sale catre masele oarbe din partid au sens si astazi si ar trebui recitite si de catre adversarii politici. Mai cu seama ca Victor Ponta e aproape in aceeasi situatie, desi nu se afla deloc si in aceleasi conditii ca si predecesorul sau prodigios intr-ale incasatului.

Victor Ponta a adunat si el ceva la activ. Si daca ar fi sa luam doar punctele importante din cariera sa de premier si tot ne cuprinde ameteala. Intr-un timp atat de scurt, sa primesti atatea picioare in plex si pumni dupa cap, la un moment dat care curg simultan din aproape toate directiile, trebuie sa recunoastem - este si asta o performanta.

Cu atat mai mult cu cat Ponta apare de fiecare data cu un zambet inocent in fata camerelor de luat vederi, de parca tocmai ce a fost anuntat ca a primit premiul Nobel pentru pace.

A primit lovitura cu plagiatul din teza de doctorat de ca si cum era vorba despre faptul ca se dusese cu o camasa putin sifonata intr-o emisiune de cancan. Doar si numai pentru ca numele celui care i-o trasese in direct era Traian Basescu, premierul a reusit sa faca din tot scandalul cu plagiatul o chestiune de care, pana la urma, lumii sa i se aplece.

Cei care inca mai considera ca trebuia sa isi dea demisia - ceea ce deja e imposibil - vor avea grija de Ponta si USL pe 9 decembrie. Restul inca se distreaza. De ce? Pentru ca premierul a devenit un incasator formidabil de bun.

Au venit apoi loviturile de la Reding, Barroso si oricine a mai vrut. Ca sa culmineze toate cu bataia de joc generala, de la un capat la altul a domnului Dan, care l-a umilit aproape pe Ponta, facandu-l o prada perfecta pentru coltii bonti ai renascutului Videanu.

Iar daca Videanu a ajuns sa iasa sa-l faca pe Ponta singurul vinovat de inchiderea Oltchim, atunci inseamna ca Ponta a ajuns aproape de fundul sacului la incasat. Ceva mai umilitor, mai ireal si imposibil de imaginat nu cred ca exista.

Iar colac peste pupuza, cateva vulpi batrane au inceput sa dea tarcoale pe la spatele lui Ponta in PSD.

Si in USL totul sta ca pe un butoi cu pulbere, e adevarat doar pana pe 9 decembrie. Apoi oricum va exploda. Fie la guvernare, fie in Opozitie. Crin Antonescu, in fond singurul tovaras adevarat al lui Ponta, a iesit marti seara la Antena 3 ca sa il asigure de toata dragoastea si simpatia lui. Sa inteleaga provincia si USL pana in fund, la ultimul baron.

Si da, este adevarat, Ponta mai poate incasa pana pe 9 decembrie. Apoi, este exclus ca tot el sa fie incasatorul de serviciu. Indiferent ce va inseamna asta pentru oricine.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Victor Ponta atacuri, #Ponta probleme USL, #Ponta lovitura imagine, #Ponta atac Dan Diaconescu , #guvern