Ce sa mai faca USL cu Ponta?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 29 Iunie 2012, ora 19:01
8937 citiri
Ce sa mai faca USL cu Ponta?
Foto: victorponta.ro

Imi imaginez ca entuziasmul printre uselisti este inca viu in urma victoriei pe care isi imagineaza ca au inregistrat-o in fata lui Traian Basescu, dupa ce pilotul a ajuns primul la Bruxelles.

Cred, de asemenea, ca imbatati de succesul imblanzirii presedintelui, oamenii lui Victor Ponta refuza sa priveasca si in coltul intunecat. Cat despre liderul pereche al USL - Crin Antonescu - nu se mai stie nimic de cateva zile bune. Daca nu se recupereaza pe cine stie unde, atunci sigur se antreneaza pentru Cotroceni.

Pe scurt, veselie mare in USL. Doar cateva semne de intrebare in PSD. Vreau sa imi imaginez, totusi, ca macar doi trei mai experimentati se framanta si se dau de ceasul mortii in asteptarea rezolvarii catorva probleme urgente de pe agenda partidului. Prima e plagiatul lui ala micu'. Dupa ce a picat precum un meteorit in bratele destinse ale social-democratilor, problema e serioasa si grava. Cine e destul de lucid ca sa nu se imbete cu apa rece, intelege si simte pericolul.

De unde se trage tot raul? In ciuda opiniilor atat de frecvent vehiculate din cealalta tabara, marea problema a cazut pe capul USL abia din momentul in care CCR a decis ca votul uniniminal dur si pur e neconstitutional. Abia din ziua aceea s-au reactivat toate prostiile pe care le-a executat pe banda rulanta Guvernul Ponta din ziua in care a fost investit. Din momentul ala, toate bubele, gafele, prostiile si ticalosiile comise de sau in numele Executivului Ponta au devenit ghiulele de plumb ce atarna de gatul uselistilor la toamna.

Vestea si mai proasta e ca ele se vor inmulti, nu au prea mari sanse sa se evapore. Cine le mai stie numarul, cine si le mai poate aminti pe toate? Putem sa mentionam cateva si sa ne imaginam ce va urma. Esecurile de la Educatie si haosul din prezent de la varful Ministerului unde interimatul se dovedeste a fi o catastrofa in administrarea examenelor nationale.

Manariile de la Inspectoratul de Stat in Constructii, zidul ridicat pentru protejarea lui Nastase, micile sau mai marele epurari de la ICR, si Institutul pentru Studierea Comunismului, mutarea Monitorului Oficial in subordinea Guvernului pentru salvarea lui Dan Voiculescu, schimbarea componentei comisiei care urmeaza sa analizeze plagiatul lui premierului - toate plus cine stie cate altele, chiar daca partial sunt justificate sau pot fi de inteles in buna traditie a politicii romanesti, ele vor avea un efect de bumerang in conditiile pastrarii votului actual uninominal mixt.

Pentru ca, in termenii astia, rezultatele din toamna se schimba complet. E suficient ca valul de ura impotriva PDL sa se stinga. Cu atat mai mult cu cat partidul insusi se va cosmetiza destul de substantial. Daca ne gandim apoi la cate alte prostii e posibil sa mai execute Guvernul Ponta pana la alegeri, mai ales dupa ce si-a luat avantul asta, avem deja o noua perspectiva. Asta fara sa mai adaugam si anonimii care asteapta pe margine sa dea si ei o mana de ajutor - Noua Republica, MRU, Miscarea Populara, PNTCD si cati ori mai fi.

Si nu luam in calcul nici posibilitatea ca Traian Basescu sa ajunga in postura de a fi suspendat. Ceea ce iarasi va modifica sentimentele si asa fluctuante ale maselor. Ramanem fixati doar pe ce avem in prezent. Treptat, ura se va stinge pentru cei din trecut, iar nervii provocati de actualii ii vor face pe alegatori sa se mai gandeasca o data inainte de a pune stampila. Atunci se va juca hotarator cartea cea dura de pana acum - plagiatul lui Ponta. Iar PSD va avea de ales intre a renunta la Ponta si a merge mai departe cu un plagiator in frunte.

De pe acum, afacerea suna a fi un pariu atat de riscant incat nu putem sti care nervi vor ceda primii. De unde se vedeau deja castigatori, uselistii trebuie sa isi regandeasca strategia. Din temelii. Altfel risca sa alerge de unii singuri si sa iasa pe ultimul loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta USL, #Victor Ponta plagiat, #vot uninominal pur, #vot uninominal mixt , #guvern