Cele o suta de zile ale Guvernului Ponta (Opinii)

Luni, 20 August 2012, ora 21:02
3687 citiri
Cele o suta de zile ale Guvernului Ponta (Opinii)

Au trecut deja o suta de zile de cand Guvernul Ponta s-a instalat la Palatul Victoria, prilej cu care, asa cum se obisnuieste, premierul, insotit de toti ministrii si interimarul, se intelege, ar fi trebuit sa iasa in fata natiunii ca sa prezinte un bilant al realizarilor, lucru care insa nu s-a intamplat.

De fapt, as fi vrut ca premierul Ponta sa vorbeasca, mai ales, despre promisiunea facuta inca de cand era in Opozitie, aceea de a readuce bunastarea in casele romanilor, singura care-i intereseaza pe romani.

Se vorbeste des si mult despre faptul ca USL a inceput reintregirea salariilor bugetarilor si ca se dau inapoi pensionarilor banii retinuti ilegal. USL nu are aici nici un merit. Reintregirea salariilor bugetarilor fusese deja anuntata de Guvernul Ungureanu, iar restituirea banilor retinuti ilegal de la pensionari a fost hotarata de CCR.

Pe de alta parte, insa, se invoca timpul foarte scurt de cand Ponta este la guvernare, ca motiv pentru care nu si-ar fi putut onora, pana acum, promisiunea de a readuce bunastarea in casele romanilor.

Orice i s-ar putea reprosa lui Ponta si implicit USL, dar nu lipsa timpului si nici disponibilitatea la actiune, daca avem in vedere cum, intr-un timp atat de scurt, de numai trei luni de zile, au intors toata tara pe dos si au reusit sa uimeasca o lume intreaga cu haosul pe care l-au creat.

Sigur, multi vor spune ca premierul Ponta si colegii de partid si uniune au actionat cu o iuteala ametitoare fiind vorba de interesele lor, in primul rand, au avut deci o motivatie destul de puternica, si nu pot sa-i contrazic pentru ca asa si este.

USL-istii isi cunosc foarte bine interesele lor, desi prioritare pentru un partid de stanga si, mai ales, la dimensiunea promisiunilor facute ar fi trebuit sa fie interesele romanilor, de la care lor le vine sustinerea si de care, la nevoie, se folosesc grosolan.

Premierul Ponta, dar si ceilalti politicieni, indiferent de culoarea partidului pe care il reprezinta, ar trebui sa inteleaga, o data pentru totdeauna, ca au fost alesi ca sa-si serveasca tara si nu ca sa foloseasca televiziunile ca scena de scandal si lupte politice, iar noi, romanii, sa fim transformati cand in arbitri, cand in complici asa ca sa ne treaca timpul.

Consecintele acestor lupte de orgolii, de putere, de prioritate le vom suporta noi, cei ametiti de promisiuni si vorbe frumoase. Ponta si toti politicieni trebuie sa inteleaga ca romanii vor fapte si stabilitate acum si nu in 2013, cum suna multe dintre promisiuni.

Ar fi ideal ca certurile dintre politicieni sa se consume departe de ochii si urechile populatiei, sa se mute in alt cadru, pentru ca noua, romanilor, aceste neintelegeri nu ne aduc niciun beneficiu in portofel.

Si inca un lucru de care trebuie tinut cont: in toamna vor fi alegeri parlamentare. Cum va cere Ponta votul multimii, cu ce realizari se va prezenta el in fata romanilor, daca pana acum, din promisiunile de mai bine facute cu atata entuziasm, in aplauze furtunoase, s-a ales praful?

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#guvernul ponta promisiuni, #lupte politice, #referendum decizie CCR , #guvern