Cele o suta de zile ale Guvernului Ponta (Opinii)

Luni, 20 August 2012, ora 21:02
3580 citiri
Cele o suta de zile ale Guvernului Ponta (Opinii)

Au trecut deja o suta de zile de cand Guvernul Ponta s-a instalat la Palatul Victoria, prilej cu care, asa cum se obisnuieste, premierul, insotit de toti ministrii si interimarul, se intelege, ar fi trebuit sa iasa in fata natiunii ca sa prezinte un bilant al realizarilor, lucru care insa nu s-a intamplat.

De fapt, as fi vrut ca premierul Ponta sa vorbeasca, mai ales, despre promisiunea facuta inca de cand era in Opozitie, aceea de a readuce bunastarea in casele romanilor, singura care-i intereseaza pe romani.

Se vorbeste des si mult despre faptul ca USL a inceput reintregirea salariilor bugetarilor si ca se dau inapoi pensionarilor banii retinuti ilegal. USL nu are aici nici un merit. Reintregirea salariilor bugetarilor fusese deja anuntata de Guvernul Ungureanu, iar restituirea banilor retinuti ilegal de la pensionari a fost hotarata de CCR.

Pe de alta parte, insa, se invoca timpul foarte scurt de cand Ponta este la guvernare, ca motiv pentru care nu si-ar fi putut onora, pana acum, promisiunea de a readuce bunastarea in casele romanilor.

Orice i s-ar putea reprosa lui Ponta si implicit USL, dar nu lipsa timpului si nici disponibilitatea la actiune, daca avem in vedere cum, intr-un timp atat de scurt, de numai trei luni de zile, au intors toata tara pe dos si au reusit sa uimeasca o lume intreaga cu haosul pe care l-au creat.

Sigur, multi vor spune ca premierul Ponta si colegii de partid si uniune au actionat cu o iuteala ametitoare fiind vorba de interesele lor, in primul rand, au avut deci o motivatie destul de puternica, si nu pot sa-i contrazic pentru ca asa si este.

USL-istii isi cunosc foarte bine interesele lor, desi prioritare pentru un partid de stanga si, mai ales, la dimensiunea promisiunilor facute ar fi trebuit sa fie interesele romanilor, de la care lor le vine sustinerea si de care, la nevoie, se folosesc grosolan.

Premierul Ponta, dar si ceilalti politicieni, indiferent de culoarea partidului pe care il reprezinta, ar trebui sa inteleaga, o data pentru totdeauna, ca au fost alesi ca sa-si serveasca tara si nu ca sa foloseasca televiziunile ca scena de scandal si lupte politice, iar noi, romanii, sa fim transformati cand in arbitri, cand in complici asa ca sa ne treaca timpul.

Consecintele acestor lupte de orgolii, de putere, de prioritate le vom suporta noi, cei ametiti de promisiuni si vorbe frumoase. Ponta si toti politicieni trebuie sa inteleaga ca romanii vor fapte si stabilitate acum si nu in 2013, cum suna multe dintre promisiuni.

Ar fi ideal ca certurile dintre politicieni sa se consume departe de ochii si urechile populatiei, sa se mute in alt cadru, pentru ca noua, romanilor, aceste neintelegeri nu ne aduc niciun beneficiu in portofel.

Si inca un lucru de care trebuie tinut cont: in toamna vor fi alegeri parlamentare. Cum va cere Ponta votul multimii, cu ce realizari se va prezenta el in fata romanilor, daca pana acum, din promisiunile de mai bine facute cu atata entuziasm, in aplauze furtunoase, s-a ales praful?

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...