Cine este cu adevarat Victor Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 20 Mai 2014, ora 14:08
13748 citiri
Cine este cu adevarat Victor Ponta (Opinii)
Foto: Antena3.ro

Dincolo de orice alt comentariu trebuie sa nu uitam ca suntem in campanie electorala, in ultima saptamana mai exact inainte de alegerile europarlamentare, iar actiunile si declaratiile politicienilor e recomandat sa fie judecate cu ingaduinta si sub rezerva acestei note.

E vremea cand emotiile si tensiunile ii fac pe unii sa spuna diverse lucruri trasnite, iar pe altii sa isi asume actiuni iesite din tiparul obisnuit, toate pentru un pumn de voturi in plus.

Dar chiar si cu aceasta nota de subsol in minte, e greu de inteles si explicat de unde a gasit Victor Ponta resurse pentru ultima sa reprezentatie, respectiv spectacolul oferit in direct in emisiunea lui Mihai Gadea.

Premierul Romaniei a aparut la Antena 3, luni seara, flancat de cele mai importante nume de pe lista de candidati PSD pentru alegerile europarlamentare, pe care realizatorul show-ului le-a asezat fata in fata cu echipa de gimnastica a Romaniei proaspat medaliata cu aur la Campionatul European de la Sofia.

In total, lotul feminin al Romaniei a castigat noua medalii. O performanta inca unica si extrem de rara pentru sportul romanesc pe moarte.

Dar o ocazie care a picat manusa pentru a ilustra, de exemplu, motto-ul electoral cu care PSD a defilat in campania electorala pentru alegerile europarlamentare - "mandri ca suntem romani".

Or, a lipi candidatii propriului partid de medalii de aur castigate de tinerele sportive in urma a mii si mii de ore de munca este, zic eu, o nemernicie. Din pacate, cam asta s-a intamplat luni seara, la Antena 3, sub chinuita prestatie a lui Mihai Gadea.

Spectacolul a atins cotele maxime cand premierul Victor Ponta a anuntat ca dubleaza premiile sportivelor medaliate la Sofia, iar chipurile inocente ale fetelor se reflectau si imparteau ecranul cu fetele zambitoare si pline de intelegere ale candidatilor din stanga sefului Executivului.

Ce merit or fi avut C. Cretu, Ioan M. Pascu, Ecaterina Andronescu sau ceilalti candidati lipiti de Victor Ponta in performanta gimnastelor echipei nationale e imposibil de spus, oricat de multa bunavointa am da dovada.

Las deoparte circul cu anuntul "surpriza" al dublarii premiilor gimnastelor, pe care in opinia mea Ponta l-a mimat prost si neindemanatic, spunand ca a fost instiintat printr-un mesaj pe telefon de catre ministru. Nu mai conteaza nici jocul propriu de imagine pe care premierul l-a facut laudandu-se cu relatiile apropiate pe care le are cu directorii de la Petrom si OMV.

Pe langa lipirea performantei echipei feminine de gimnastica a Romaniei de fetele candidatilor pesedisti pentru europarlamentare, micile scapari ale lui Ponta mi s-au parut doar o gluma sinistra.

Fortat si incarcat de gafe, momentul publicitar al eurocandidatilor PSD a fost platit cu bani de la Guvern si spalat cu credibilitatea si inocenta performantei tinerelor sportive medaliate cu aur.

O imagine care spune mai mult decat o mie de cuvinte despre cine este cu adevarat Victor Ponta. Un spectacol care a vrut sa stearga faptul ca Romania a fost singura tara vecina care nu a sarit in ajutorul sarbilor loviti in mod dramatic de cele mai crunte inundatii din ultimii 120 de ani.

Cine este, asadar, Victor Ponta? Intr-un filmulet postat pe Youtube cu cateva zile in urma, cativa dintre apropiatii care astazi se intrec sa-i ridice osanale il desfiinteaza pe Victor Ponta spunandu-i lucruri pe care astazi probabil ca nici nu mai indraznesc sa le gandeasca.

Iar cred ca spectacolul regizat pe spatele unor copii nevinovati pentru a face imagine candidatilor si propriului partid este doar inceputul, intrucat alegerile din 25 mai sunt doar incalzirea pentru prezidentialele din toamna.

Pana atunci ma tem ca nu vom mai avea timp sa aflam cine este cu adevarat Victor Ponta, politicianul care pare sa fi acaparat deja intregul spatiu mediatic.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ponta gimnastica campanie electorala, #Ponta Antena3 gimnaste , #guvern