Ziare.com

Curtea de Conturi: Plati nelegale facute de Secretariatul General al Guvernului Ponta

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 20:44

   

Curtea de Conturi: Plati nelegale facute de Secretariatul General al Guvernului Ponta
Auditul facut de Curtea de Conturi privind executia bugetara din 2014 a relevat la Secretariatul General al Guvernului plati ilegale in valoare de 32,3 milioane de lei, documentul recomandand atat modificari legislative pentru evitarea unor situatii similare, cat si recuperarea prejudiciului.

Avand in vedere valoarea si natura "abaterilor si a erorilor", in suma totala de 32.337.000 lei, opinia de audit recomanda stabilirea intinderii prejudiciului cauzat si virarea la bugetul statului a tuturor sumelor de catre persoanele responsabile.

Printre abaterile sesizate, raportul mentioneaza Contractul de prestari servicii incheiat cu Sucursala Transporturi Bucurestii Noi din cadrul Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat in baza caruia au fost angajate si platite cheltuielile cu transportul auto de persoane mai mari cu circa 2,6 milioane lei, in 2014, fara respectarea principului economicitatii in utilizarea fondurilor publice.

In acest sens, se recomanda reducerea cheltuielilor cu serviciile de transport auto de persoane si marfuri, precum si respectarea principiilor bunei gestiuni financiare cu ocazia negocierii tarifelor pentru aceste servicii, prin acceptarea includerii in baza de calcul a tarifului doar a acelor cheltuieli efectuate de prestator care au legatura cu serviciul prestat.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Curtea de Conturi: Bunuri de 36 de miliarde de lei, disparute din acte sau inregistrate cu valoarea de 1 leu (Video)

De asemenea, se recomanda ca Secretariatului General al Guvernului sa revizuiasca procedurile operationale privind: fundamentarea si elaborarea bugetului de venituri si cheltuieli, scoaterea din functiune si casarea activelor fixe, declasarea si casarea bunurilor materiale, astfel incat acestea sa fie in concordanta cu prevederile legale in vigoare.

Raportul mai precizeaza ca nu au fost reflectate in situatiile financiare intocmite la 31.12.2014 corectiile financiare aplicate de autoritatile de management si celelalte cheltuieli neeligibile aferente proiectelor finantate din fonduri nerambursabile, in valoare de 4.912.000 lei.

Curtea de Conturi: Alocari ilegale si Fondul de rezerva majorat de 14,5 ori de Guvernul Ponta

De asemenea, au fost inregistrate in contabilitate, in mod eronat, cheltuieli cu amortizarea de 1.179.000 lei, ca urmare a calcularii amortizarii de la data receptiei elementelor componente ale sistemelor integrate in loc de data punerii in functiune a acestor sisteme.

Curtea de Conturi: Nereguli la ANRP si ANAF, dar si la Agricultura si Transporturi

Totodata, se cere finalizarea operatiunii de casare a activelor corporale scoase din uz, ramase necasate, valorificarea materialelor rezultate in urma dezmembrarii sau dezafectarii activelor corporale scoase din uz si casate, precum si inventarierea tuturor elementelor patrimoniale aflate la Secretariatului General al Guvernului.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4719 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine ca am scapat de urmaritul penal ponta, acest "premier"

iresponsabil era in stare sa demoleze bugetul Romanieio:(((
"Avand in vedere valoarea si natura "abaterilor si a erorilor", in suma totala de 32.337.000 lei, opinia de audit recomanda stabilirea intinderii prejudiciului cauzat si virarea la bugetul statului a tuturor sumelor de catre persoanele responsabile."

 

 

A bagat pisicu Ponta botul in smantana?

Chiar nu a putut socrul lui Ponta, popa Sarbu, sa musamalizeze porcaria?

"Curtea de Conturi: Plati nelegale facute de Secretariatul General al Guvernului Ponta".

 

 

Cam cat credeti ca au costat vacantele lui Ponta cu familia sa,

escapadele la Dubai sau in beciurile cu vin din tarile sovietice musulmane, sau voiajele la diverse Spartachiade si Jocuri olimpice, sau vizitele in America la invitatia Antenei3, sau tratamentele de rotula turcesti, sau escapadele la Bruxelles, ca sa isi vada jumatatea?

Sa zicel simplu ca "valoarea si natura "abaterilor si a erorilor", /este) in suma totala de 32.337.000 lei,..." adica vreo 8 milioane de €.
"Pas mal" pentru un simplu ospatar ajuns calif in guvernul PSD. Pacat ca l-ati matrasit, ar fi putut sa faca si mai bine...

 

 

Vai,,,,NU va este rusine ,sa vorbit asa de cel mai "cinstit si

performant" guver.
Guvernul albanezului de gorj ,pur sange"ortodox" o sa intre in istoria Romaniei, asa un guvern ne vom dori iarasi ,cand o zbura POr-ku cu prazul in gura.

 

 

Ii baga cineva in seama pe astia de la Curtea de Conturi ?

Tot citesc prin ziare ca aceasta curte de conturi face verificari si descopera cheltuieli de zeci, sute de milioane facute ilegal dar de fapt toate aceste controale sunt doar ca sa arate ca fac si ei ceva. Astfel isi justifica Vacaroiu salariul ala urias de la Curtea de Conturi. Acum ca a venit si prietenul Sarbu, ma astept sa descopere miliarde, zeci de miliarde , catralioane. In realitate toate aceste controale n-au niciun efect legal , sunt doar niste constatari contabile, mai degraba propriile opinii despre cum ar trebui cheltuiti niste bani. Daca legea i-ar obliga ca fiecare control sa se concretizeze intr-o reclamatie la parchet sau DNA , s-ar putea sa nu mai descopere nicio problema. Pana nu se depolitizeaza aceasta institutie, nu cred in absolut nicio cifra din cele raportate de ei.

 

 

la munca tovarasi postaci

marean 8 ,hamurapipi ,apulica ,ieuropeanu ...si alte slugi apucati va dreaqu de scris ca are sefu nevoie de 'romane',cand o lua 6-7 ani poate se scoate si el la juma..

 

 

Pro.stii!

Cel mai bine este să citească fiecare cu ochii lui textul raportului ***ții de Conturi:
http://www.curteadeconturi.ro/Publicatii/SINTEZA_cont_gen_exec_bug_2014.pdf

singura probelmă serioasăd e acolo o vizează pe fosta secretară generală a guvernul Boc, dna Andreescu, cea concediată in anul 2011. Tipa a dat guvenrulin jduecată și a caștigat. Și secretariatul general al guvernului a trebuit să-i dea banii stabiliți de instanță. Iar Curtea de Conturi pretinde ca sumerle să fie recuperate de la vinovat. Adică, de la Boc.
In rest, prostii!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor