Editorial: Cosul zilnic al demnitarului: doua spagi si trei morcovi

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 12:14
3140 citiri
Editorial: Cosul zilnic al demnitarului: doua spagi si trei morcovi

Cat mananca un demnitar? Dupa Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, mai mult decat poate. Ca asa a descoperit unsul lui Dan Voiculescu pe pamant: Romania produce mai multa haleala decat are nevoie.

Artificii, bezele si tamaie - ca tot au resapat niste jurnalisti subiectul profiturilor pe care le obtin calugaritele din vanzarea de lumanari!

Dar demnitarii nu sunt oameni, ci luceferi, deci ei nu mananca, ei ciugulesc. Cu doi morcovi isi indestuleaza burtile, caci ei au hrana spirituala: spaga. In total, trei morcovi - l-am pus pe cel din fund, caci asa cum fiecare om are un destin, fiecare demnitar ar un cui in minte: cand ajung astia la mine?

Despre ogoarele patriei, care produc atata mancare incat rafturile sunt pline de morcovi unguresti - din Romania vine doar spanacul - am putea povesti o saptamana si tot nu ni s-ar usca gura. Despre cealalta hrana a relatat domnul Radu Mazare, care pretinde ca i s-a cerut spaga de la un minister pentru un biet aviz.

Dar nu-i bai, se va intalni el cu Victor Ponta si sa te tii! Pana atunci, pe ce punem pariu ca e vorba despre un minister drapat in culorile lui Crin Antonescu?

Am auzit pe unii spunand ca primarul de Constanta urmareste el ceva, ca vrea sa obtina ceva, sa-si expuna pretentiile, si ce ar putea negocia decat ca-si tine gura daca primeste ce-i pofteste inima?

Dementa in care traim ne spune un singur lucru: studentul invata, militianul bate, invatatorul dascaleste si medicul repara oameni. Pe politicieni nu i-am inclus in fondul principal de categorii defavorizate, caci in biserica stau in fata, pe scaunele. Ca asa spun obiceiurile crestinesti: sa se roage preotii intai pentru mai-marii comunitatilor si abia pe urma, daca au adus ceva de-acasa (ma refer la incredere si cumintenie), sa-i induplece si cuviosii fara pretentii, muritorii de rand.

Prin urmare, daca diviziunea sociala a muncii mai are vreo valoare, politicianul nu are culoare, ii tremura inima doar la auzul zornaitorilor.

Si desi Guvernul Ponta salasuieste in patrie doar de un anisor, informatiile care ajung prin redactii despre combinatiile dintre bani publici si clienti, via licitatii cu dedicatie, le bat, imi pare rau sa o spun, pe cele ale pedelistilor.

Nu pentru ca armata basista ar fi fost mai usor de induplecat cu sabia penala deasupra capului. A reusit in 4 ani sa-l faca si pe Adrian Nastase sa-i fie rusine ca este contemporan cu ea. Ci pentru ca asa cum arata cifrele macroeconomice, tot mai vinetii si mai fara chichirez sentimental, uselistii trebuie sa se grabeasca.

Erodarea se arata a fi mai accentuata decat pe finalul mandatului lui Emil Constantinescu, iar ce-i in mana nu-i minciuna.

Numai ca: daca prin redactii circula dosare (actuale, nu mosteniri!), va dati seama ce au pedelistii in maini de la functionarii ramasi de ei prin birouri?

... E puternic Ponta, e indraznet, e tot mai sigur pe el, e sustinut de tot sistemul, de la gestionarii de la chioscurile cu racoritoare de pe litoral, care pandeau pe vremuri polonezi si italieni, la agentii de influenta care intretin democratia la foc mic.

Cu toata forta pe care o capata pe zi ce trece, insa, e subred. Dar cheia e la el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#politicieni spaga, #Mazare spaga minister, #contracte dedicatie PSD , #guvern