Editorial: Cum va creste USL pe seama lui Serban Ionescu

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 12:22
8979 citiri
Editorial: Cum va creste USL pe seama lui Serban Ionescu

Multi anonimi bolnavi de cancer nevoiti sa dea spaga dintr-o pensie de 11 milioane sau mame carora le este imposbil sa achite tratamentul copilului suferind de autism s-au simtit aiurea auzindu-l pe Victor Ponta cum cauta posibilitatea de a finanta din Fondul de rezerva tratamentul actorului Serban Ionescu.

Atunci cand o parte din costurile transplantului de ficat suportat de Cristi Minculescu a fost platita de stat, cei care mananca fasole fiarta ca sa aiba bani de leacuri pentru ciroza au traversat un sentiment asemanator doar pentru ca nu sunt celebri.

Si, totusi, nu suntem pe taramul enuntului "sa moara si capra vecinului". A spune ca suferinta actorului este superioara chinurilor a zeci de mii de romani, deoarece dupa suferinta din rolurile sale memorabile a ajuns sa-si numere clipele libere de deznadejde, daca or fi existand, este mai mult decat intentionez. Nu poti sa judeci aceste felii de viata, pentru ca nu este in fisa postului unui om onest, nu?

Dar sentimentele celor ascunsi in propriile dulapuri exista, nu fiti uluiti de indrazneala de-a le aminti! Ele nu dispar odata cu tacerea. Dar au fost provocate de Victor Ponta, care a distribuit sansele de supravietuire dupa cum l-a taiat capul sau de politician disperat, atat de disperat!

Unui bolnav care se sfarseste cu fiecare zi din cauza lipsei de speranta, chiar daca afectiunea sa nu este incurabila, nu-i pasa de unde-i vine ajutorul. Noroc ca urmeaza alegeri locale, unde se joaca de fapt distributia scaunelor din Parlamentul Romaniei, altminteri Serban Ionescu ar fi doar o pozitie intr-un jurnal de stiri aflat in cautare de audienta.

De altfel, sunt convins ca delicatetea pe care o presupune meseria sa de actor l-ar face sa se simta prost la auzul acestui context, dar repet, vina este a premierului.

Ce configuratie trebuie sa aiba sufletul, mintea unui politician care este in stare sa profite electoral de pe urma suferintei? De unde atat de putina simtire incat sa fii pe punctul sa dai telefon caselor de sondare a opiniei publice la doua secunde dupa ce ai anuntat ca faci eforturi sa achiti factura unui bolnav simpatizat de o tara intreaga?

Calculele presedintelui PSD sunt valabile. Cine i-a dat ideea, de un populism atat de ieftin incat este intrecut doar de penibilul in care s-a plasat, s-a gandit in felul urmator: sa vedem cine va fi in stare sa critice o asemenea initiativa! Numai cei care stiu ca daca ar renunta timp de o luna la a manca la restaurant impreuna cu familia si bona filipineza, premierul ar putea plati el insusi tratamentul actorului. De care nu ii pasa, n-am nicio indoiala!

De ce va mai fi in stare domnul Ponta pentru a arata romanilor diferenta dintre el si Emil Boc? Sa sara din elicopter?

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta tratament guvern Serban Ionescu, #Ponta USL crestere sondaje, #alegeri Ponta USL strategie , #guvern