Editorial: Cum va creste USL pe seama lui Serban Ionescu

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 12:22
8870 citiri
Editorial: Cum va creste USL pe seama lui Serban Ionescu

Multi anonimi bolnavi de cancer nevoiti sa dea spaga dintr-o pensie de 11 milioane sau mame carora le este imposbil sa achite tratamentul copilului suferind de autism s-au simtit aiurea auzindu-l pe Victor Ponta cum cauta posibilitatea de a finanta din Fondul de rezerva tratamentul actorului Serban Ionescu.

Atunci cand o parte din costurile transplantului de ficat suportat de Cristi Minculescu a fost platita de stat, cei care mananca fasole fiarta ca sa aiba bani de leacuri pentru ciroza au traversat un sentiment asemanator doar pentru ca nu sunt celebri.

Si, totusi, nu suntem pe taramul enuntului "sa moara si capra vecinului". A spune ca suferinta actorului este superioara chinurilor a zeci de mii de romani, deoarece dupa suferinta din rolurile sale memorabile a ajuns sa-si numere clipele libere de deznadejde, daca or fi existand, este mai mult decat intentionez. Nu poti sa judeci aceste felii de viata, pentru ca nu este in fisa postului unui om onest, nu?

Dar sentimentele celor ascunsi in propriile dulapuri exista, nu fiti uluiti de indrazneala de-a le aminti! Ele nu dispar odata cu tacerea. Dar au fost provocate de Victor Ponta, care a distribuit sansele de supravietuire dupa cum l-a taiat capul sau de politician disperat, atat de disperat!

Unui bolnav care se sfarseste cu fiecare zi din cauza lipsei de speranta, chiar daca afectiunea sa nu este incurabila, nu-i pasa de unde-i vine ajutorul. Noroc ca urmeaza alegeri locale, unde se joaca de fapt distributia scaunelor din Parlamentul Romaniei, altminteri Serban Ionescu ar fi doar o pozitie intr-un jurnal de stiri aflat in cautare de audienta.

De altfel, sunt convins ca delicatetea pe care o presupune meseria sa de actor l-ar face sa se simta prost la auzul acestui context, dar repet, vina este a premierului.

Ce configuratie trebuie sa aiba sufletul, mintea unui politician care este in stare sa profite electoral de pe urma suferintei? De unde atat de putina simtire incat sa fii pe punctul sa dai telefon caselor de sondare a opiniei publice la doua secunde dupa ce ai anuntat ca faci eforturi sa achiti factura unui bolnav simpatizat de o tara intreaga?

Calculele presedintelui PSD sunt valabile. Cine i-a dat ideea, de un populism atat de ieftin incat este intrecut doar de penibilul in care s-a plasat, s-a gandit in felul urmator: sa vedem cine va fi in stare sa critice o asemenea initiativa! Numai cei care stiu ca daca ar renunta timp de o luna la a manca la restaurant impreuna cu familia si bona filipineza, premierul ar putea plati el insusi tratamentul actorului. De care nu ii pasa, n-am nicio indoiala!

De ce va mai fi in stare domnul Ponta pentru a arata romanilor diferenta dintre el si Emil Boc? Sa sara din elicopter?

Citeste si:
Aberațiile propuse de un deputat AUR în contextul crizei din Ucraina: șanțuri de 4 metri și poduri minate. ”Tu ți-ai trimite copilul în război?”
Aberațiile propuse de un deputat AUR în contextul crizei din Ucraina: șanțuri de 4 metri și poduri minate. ”Tu ți-ai trimite copilul în război?”
Ciprian Ciubuc, deputat în Parlament din partea AUR, a postat pe Facebook o listă de măsuri pe care România ar trebui să le ia în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Unele din...
Contradicțiile lui Dîncu: nu dă credit celor de la AUR, deși spune că pot depăși PNL. „Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte”
Contradicțiile lui Dîncu: nu dă credit celor de la AUR, deși spune că pot depăși PNL. „Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, afirmă că Alianţa pentru Unirea Românilor poate ajunge să depăşească scorul electoral al PNL. Însă Dîncu este...